Szófiában versenyeztek a csíki dzsúdósok

Dobos László 2019. november 19., 13:10

Rangos nemzetközi, utánpótláskorú sportolóknak kiírt dzsúdóversenyen vettek részt Bulgáriában a Csíkszeredai ISK cselgáncsozói.

Hét dobogós helyezéssel térnek haza a csíki cselgáncsozók Fotó: Dánél Szabolcs

A Szófiában megrendezett, Olimpia-kupával díjazott vetélkedőt az U8-as, U11-es, U13-as, U16-os és a 16 éven felüli korosztálynak írták ki. Összesen több mint 600 sportoló vett részt, a házigazda Bulgária mellett képviselve volt Románia, Görögország, Törökország, Szerbia, Ukrajna és Macedónia. 

Csíkszeredát az ISK képviselte 19 sportolóval – Dánél Szabolcs (ISK, csíkszenttamási csoport) és Mezei Rajmond (ISK, gyergyóremetei és gyergyóditrói csoport) edzők vezetésével. A fiatalok egy első, egy második és öt harmadik helyezéssel tértek haza.

{A}

Az U11-es korosztályban Oláh Petra (Szenttamás, 28 kg-os súlycsoport) és Balázs Nimród (Ditró–Remete, 50 kg), míg az U13-asoknál Ágoston Eszter (Szenttamás, 48 kg) a harmadik helyen végzett.

Az U16-os korosztályban Kósa Ágota (Szenttamás, 40 kg) és Csibi Gellért (Ditró–Remete, 81 kg) ugyancsak a dobogó legalsó fokára állhatott fel, Oláh Csongor (Szenttamás, 55 kg) pedig második lett.

A székelyföldi csapat legjobb eredményét a 16 éven felüliek korcsoportjában indult Ivácson Andrea (Ditró–Remete, 63 kg) érte el, aki első helyen végzett.