Sokba kerültek a hibák az FK-nak

Zátyi Tibor 2019. november 18., 20:06

Hiába szerezte meg a vezetést, végül pont nélkül zárt a Futsal Klub Székelyudvarhely hétfőn este Temesváron. A teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának 9. fordulójában a házigazda Informatica 6–3-ra győzött.

Küzdelmes, helyzetekben gazdag csatában maradt alul az FK. Archív Fotó: Pál Árpád

A mérkőzést megelőzően edzőváltáson esett át a Béga-parti együtets, Vitor Hugo Costát a csapat korábbi edzője, Valentin Ilaș váltotta. Az első perceket az FK uralta, hatalmas nyomást gyakorolt az Informatica kapujára,

jöttek is a helyzetek, majd egy bombagól is, a 7. percben Mánya emelését Szécsi lőtte 12 méterről a hálóba.

A találat felébresztette a hazaiakat, a 11. percben egy ugyancsak távolról leadott lövéssel egyenlített, majd nem sokkal később egy gyors akció után leadott pontos lövéssel a vezetést is átvette. A folytatásban is pörgős volt a játék, főleg az FK kapuja volt veszélyben, ám Sebestyén jól védte a lövéseket, így 2–1-es hazai vezetésnél jött a szünet.

{A}

Térfélcserét követően hajszolta az egyenlítő gólt az FK, ám a nagyobb helyzetek a házigazda előtt adódtak, Montero révén a 23. percben növelte előnyét. Ezután a vendégeken volt a sor, hogy veszélyeztessenek, Balázs Norbert volt kétszer is közel a gólhoz, de nem tudott betalálni.

A második játékrész felétől vészkapusos taktikára váltott Mánya Szabolcs edző-játékos,

ez azonban rögtön visszafelé sült el, hiszen az Informatica kétszer is labdát szerzett, előbb Milovac, majd Nastai is saját térfeléről emelt az üresen hagyott udvarhelyi kapuba.

A gyorsan kapott két góltól padlóra került az FK, újabb gyors temesvári akció végén Montero megszerezte mesterhármasát. A tetemes előny tudatában a mérkőzés végére kiengedett az Informatica, ezt kihasználta az FK, előbb Kedei, majd Balázs is betalált.

Az Informatica 6–3-ra nyerte a mérkőzést, és pontszámban utolérte a 4. helyezett Dunărea Călărași-t, amely a kilencedik játéknapon hazai pályán 3–1-re kapott ki a Galaci Unitedtől. A felsőházi rájátszásért így továbbra is kiélezett a harc, a 3. helyezett Déva és a 6. FK között csupán öt pont a különbség.

A következő fordulóban, jövő hétfőn az FK a Dunărea Călărași együttesét fogadja a városi sportcsarnokban.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 9. forduló:
Temesvári Informatica–Futsal Klub Székelyudvarhely 6–3 (2–1),
Gólszerzők: Montero 3, Ristic, Milovac, Nastai, illetve Szécsi, Kedei, Balázs.

{Z1}

{S1}