Új funkciókkal látták el a SzeredApp mobiltelefonos alkalmazást

Barabás Hajnal 2019. november 18., 15:33

Városházi és önkormányzati funkciókkal bővítették a csíkszeredai SzeredApp turisztikai és információs mobiltelefonos alkalmazást. Az applikáció hasznos információkat nyújt úgy a hargitai megyeszékhelyre látogató turistáknak, mint a helyi és környékbeli polgároknak egyaránt.

Egyszerű és átlátható a SzeredApp alkalmazás felülete. Városházi hírekkel is bővült Fotó: Gábos Albin

A csíkszeredai önkormányzat is bekapcsolódott a SzeredApp turisztikai és információs mobiltelefonos alkalmazás fejlesztésébe, így az májusi elindulása óta városházi és önkormányzati hírekkel, funkciókkal frissült. Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere az alkalmazást ismertető sajtótájékoztatón hétfőn úgy fogalmazott, hogy

az online adófizetési lehetőség bevezetése után egy újabb fontos lépést tettek azért, hogy okos várossá válhasson a megyeszékhely.

Mint mondta, az alkalmazás fejlesztőivel való közreműködésükkel elérték, hogy egy egyszerű kattintással tudják eljuttatni a városházi híreket a polgárokhoz, az alintézményeik tájékoztatói, a sport és kulturális programok is könnyen elérhetőek az applikáción keresztül.

{A}

Ugyanakkor a városházi bejelentő funkcióval is bővült a program, amely a szereda.ro oldalon keresztül teszi elérhetővé a kitöltendő űrlapot, amely segítségével lehet észrevételeket, javaslatokat jelezni a polgármesteri hivatal fele. Az alpolgármester hozzátette, az a céljuk, hogy minél többen töltsék le az alkalmazást mobiltelefonjukra.

Folyamatosan frissítik

Nagy Lajos, a fejlesztő cég ügyvezetője az alkalmazást ismertetve arról beszélt, hogy egyelőre magyar és román nyelven érhető el a SzeredApp, de dolgozni fognak azon, hogy angol nyelvre is lefordítsák. Ugyanakkor fontos tudni azt is, hogy az applikáció híreit, a meghirdetett eseményeket folyamatosan frissítik, így mindig aktuális tartalmakhoz, információkhoz jut a felhasználó.

Legújabb funkció, amit beépítettek az a Városházi értesítő, amely révén útlezárásokról, és egyéb városházi hírekről tájékozódhatnak az emberek,

a második az Önkormányzati figyelő, amely a jóváhagyott önkormányzati határozatokhoz irányít a városháza honlapjára, a szereda.ro oldalra.

Fotó: Gábos Albin

A harmadik újítás, mint már fentebb írtuk, a Városházi bejelentő funkció. Ugyanakkor a városban zajló eseményekről is könnyen tájékozhat az érdeklődő, a turisták számára pedig hasznosak lehetnek a turisztikai látványosságokat vendéglátóhelyeket, kereskedelmi egységeket, sportolási lehetőségeket, orvosi rendelőket és közlekedési információkat tartalmazó funkciók.