Szurkolói buzdítása közepette nyert a Sportklub a Tüskecsarnokban

Dobos László 2019. november 17., 21:56

Érvényesítette a papírformát a Csíkszeredai Sportklub: a jégkorong Erste Liga éllovasa vasárnap este diadalmaskodott a Hokiklub Budapest otthonában.

A záró játékrészt már takaréklángon játszotta a Sportklub. Archív Fotó: Gábos Albin

A vendég Csíkszerdai Sportklub szurkolóinak buzdításától volt hangos vasárnap este a budapesti Tüskecsarnok, ahol a negyedik Hokiklub Budapest elleni mérkőzését is megnyerte a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Liga alapszakaszában.

Szép, pörgős játékot hozott az első húsz perc, az egyetlen gólt a csíkiak szerezték a 4. percben, emberelőnyben Láday bődületes lövése kötött ki a hazai kapuban (0–1).

A második játékrész első felében Györfy találatával növelte előnyét a Sportklub (0–2), de a házigazdák hamar szépítettek (1–2).

A következő percekben a székelyföldi gárda zsinórban hármat lőtt: Rokaly Norbert, Brophey és Pelley volt eredményes (1–5), azonban a második szünet előtti másodpercekben a Hokiklub Budapest finn idegenlégiósa, Hovinen csökkentette csapata hátrányát (2–5).

{A}

A harmadik harmad nagy részét takaréklángon játszotta a Sportklub, amely az utolsó három percre kettős emberhátrányba került. A hazaiak hat a négy ellen támadhattak, Taratuhin azonban bulit nyert a Sportklubnak, Belov pedig saját kapuja elől az üresen hagyott hazai kapuba lőtte a korongot (2–6).

Ezt megelőzően háromszor játszott idén ősszel egymás ellen a Csíkszeredai Sportklub és a Hokiklub Budapest, a csíki kék-fehérek hazai pályán 7–1-re és 10–2-re, idegenben pedig 4–1-re győztek.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:
Hokiklub Budapest–Csíkszeredai Sportklub 2–6 (0–1, 2–4, 0–1).
Gólszerzők: Szűcs István Gábor (27. perc) és Miro Hovinen (40.), illetve
Láday Tamás (4.), Györfy Tihamér (26.), Rokaly Norbert (28.), Evan Brophey (29.), Rodney Pelley (32.) és Vjacseszlav Belov (57.).
Kapura lövések: 27–44.
Büntetőpercek: 8–8 perc.
Játékvezetők: Tímár Balázs és Kókai Márk, illetve Bencze Máté és Somos Gergő. 

{G1}

{H1}