A Szejke SK-nak könnyedén mennek a csoportmeccsek

Józsa Csongor 2019. november 17., 20:10

A tavalyi kiírásban még rangadónak számított, idén ezt nem lehetett elmondani róla. A pihenőt követően megalapozta a győzelmet a házigazda.

Ez is behúzva. Százszázalékos maradt a csapat Fotó: Erdély Bálint Előd

Vasárnap délután a férfi kézilabda A osztály C csoportjában a Székelyudvarhelyi Szejke SK a Segesvári VSK-t látta vendégül. Az elmúlt szezonban e két gárda jutott a másodosztály elődöntő tornájába. Idén amíg a hazaiak minden meccsüket megnyertek, addig az ellenlábas csupán egy győzelmet hozott össze.

A hetedik játéknaphoz tartozó mérkőzést jobban indította a Maros megyei klub, az első negyedórában folyamatosan előnyben volt. A 15. percben még 7–10 volt az állás, az udvarhelyiek négy perc alatt fordítottak, a 19. minutumban 11–10 állt az eredményjelző. A pihenőig maradt a kiegyensúlyozott csata.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A második félidőben villámrajtot vett a listavezető, zsinórban lőtt négyet – ez megalapozta a folytatást. Végig tartani tudta megnyugtató előnyét, nem forgott veszélyben a pontok sorsa.

Behúzta hatodik diadalát a Szejke SK, lassan a következő feladatra koncentrálhatnak, hiszen ebből a csoportból az udvarhelyieknek, a vasárnapi ellenlábasuknak és a Kolozsvári U-nak van továbbjutási joga – az elődöntő tornára ebből a hármasból kettő mehet.

{A}

Férfi kézilabda A osztály, C csoport, 7. forduló:
Székelyudvarhelyi Szejke SK–Segesvári VSK 33–28 (16–15).
A hazaiak gólszerzői: Komporály 7, Balázs 6, Jére 5, Kónya, Fekete 4–4, Tăuțean 3, Szász, Csibi 2–2.

{S1}