Kemény csatában szerezte meg a pontokat a Vasas Femina

Zátyi Tibor 2019. november 17., 14:33

Fontos győzelmet szerzett a női labdarúgó 1. Ligában a Székelyudvarhelyi Vasas Femina, vasárnap délben hazai pályán 3–1-re verte az Aradi Piros Security együttesét.

Ana Maria Vlădulescu mesterhármasával nyert a Vasas Femina. Archív Fotó: Veres Nándor

A lányok jó formában vannak, hiszen a legutóbbi öt meccsükből négyet megnyertek a bajnokságban, egyedül a nagybányai döntetlen rontja el a szép sorozatot.

A 9. fordulóban meg kellett küzdjenek a bajnokságban újonc aradi együttes ellen a három pontért, a győzelmet a mesterhármasig jutott Ana Maria Vlădulescu révén a mérkőzés végén biztosították be. 

Fotó: Erdély Bálint Előd

A Vasas továbbra is a negyedik helyen áll a bajnokságban, hátránya a második helyezett Kisbecskerekkel szemben két pont.

„Nagyon nehéz meccs volt, kellemetlen ellenféllel játszottunk. A válogatott játékosaink adták a két csapat közti különbséget, Vlădulescu három góljával tartottuk itthon a pontokat.

{A}

Nagyon erős és kiegyenlített a bajnokság, Kolozsvár sem a régi, továbbá több csapat is óriásit fejlődött az elmúlt időben. Idén még három meccsünk van, egy kupa és két bajnoki. Lépésről lépésre haladunk, most a szerdai brassói meccsre összpontosítunk. A bajnokságban Borgóprundhoz utazunk, majd Kisbecskerek jön hozzánk.

Nagyon kemény találkozók lesznek ezek, amelyeken az a célunk, hogy megszerezzük a győzelmet és feljöjjünk a táblázat második helyére

– összegzett Andrási Sándor Csaba, a Vasas Femina edzője.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A lányok szerdán 14 órakor a harmadosztályos Brassói Colțea vendégei lesznek a Román Kupa második fordulójában, majd a bajnokság 10. fordulójában, vasárnap 11 órakor a Borgóprundi Heniu otthonában játszanak.

Női labdarúgó 1. Liga, 9. forduló:
Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Aradi Piros Security 3–1 (1–1),
gólszerzők Vlădulescu (11., 71., 83., az utolsót 11-esből), illetve Bălaș (18.).
Vasas Femina: Kajtár – Bíró A., Kis, Caldare, Dávid (Szász, 63.), Geréd, Benő, Mitri, Vlădulescu, Barabási, Tóth (Orbán, 46.).

{Z1}

{S1}