A második helyen tölti a téli szünetet a vásárhelyi kézilabdacsapat

Horváth Bálint Ottó 2019. november 17., 10:29

Befejeződött a másodosztályú női kézilabda-bajnokság oda-visszavágóinak első köre, a D csoportban az alapszakasz első tíz fordulója után a Marosvásárhelyi VSK a második helyet foglalja el.

Tartják továbbjutó helyüket a VSK játékosai. Archív Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyiek négy ponttal vannak lemaradva a listavezető Kisjenői Crișul mögött, az eddigi mérlegük hét győzelem, egy döntetlen és két vereség.

Claudiu és Mihaela Evi edzők csapata csak egy pontot szerzett az első számú vetélytársa elleni mérkőzéseken, otthon 25–25-ös döntetlent játszott, idegenben pedig 31–25-re maradt alul a négypontos előnnyel rendelkező Arad megyeiekkel szemben. A VSK három ponttal előzi meg a harmadik helyezett Nagyváradi CSU-t, amelytől vendégként szenvedett vereséget.

A bajnokság több mint két hónapos szünet után január 18-án folytatódik az oda-visszavágók második körével, április 25-éig újabb tíz fordulót rendeznek az alapszakaszban. Ennek befejeztével az első két helyezett jut tovább az elődöntő tornára.

{A}

Női kézilabda, A osztály, a D csoport állása: 1. Kisjenői Crișul 26 pont, 2. Marosvásárhelyi VSK 22, 3. Nagyváradi CSU 19, 4. Resicabányai CSU 12, 5. Temesvári CSU 9, Nagybányai Marta 0.

Négy játékos és az edző a válogatottakban

A Marosvásárhelyi VSK négy játékosát, Sarah Dariét, Carla Lăcătușt, Tania Coșarcăt és Ioana Ugrant behívták a román korosztályos válogatottak keretébe, előbbiek hárman a serdülő, utóbbi az ifjúsági csapat tagja. Románia serdülő válogatottja a hónap végén két barátságos mérkőzést játszik Svájccal, amelyeken Mihaela Evi szintén a kispadról irányíthatja játékosait, hiszen a román együttes másodedzőjének választották.