Elvitte a DEAC a pontokat Gyergyóból

Gergely Imre 2019. november 15., 22:31

A paprikás hangulatú mérkőzésen A Debreceni EAC nyert Gyergyószentmiklóson. A hazaiak hiába lőttek sokkal többet, töltötték az idő nagy részét a támadó harmadban. Hetényi Zoltán ismét kifogott rajtuk.

Meccsbüntetéseket osztottak ki az adok-kapok után Fotó: Vaduva István/GYHK

Tabellaszomszédok találkoztak péntek este Gyergyószentmiklóson a jégkorong Erste Ligában, a 6. GYHK az 5. DEAC együttesét fogadta. A gyergyóiaknak nagy szüksége lett volna a diadalra, hogy faragjanak 13 pontos hátrányukból és közelebb lopakodjanak a felsőházhoz.

{A}

Ennek megfelelően nagy elánnal vetették magukat a mérkőzésbe a piros-fehérek, Hetényi bravúrok sorozatát kellett bemutassa, hogy megőrizze ketrecét a góltól. A debreceniek kontrákból veszélyeztettek, de Cooke is a helyén volt, így 0–0-al zárult az első harmad.

Fotó: Vaduva István/GYHK

A 18. percben túljutott ugyan a korong a vendégek kapusán, de már sípszó után történt. Ebből azonban parázs pillanatok keletkeztek, több páros is összeakaszkodott, és a pofonok eredményeként a hazaiaktól Elekes-Darabont, Sára és Nagy, a vendégektől Sándor, Mestyán és Molnár mehetett zuhanyozni.

A második harmadban Rutheford a sokadik kiállítást kihasználva megszerezte a vezetést a debrecenieknek és nem sokkal később Novotny kapáslövése után már 0–2 volt az eredmény.

A GYHK Raszulov takarásból leadott lövésével jött vissza a meccsbe, életben tartva a gyergyói reményeket. Az utolsó húsz percben a piros-fehérek mindent egy lapra feltéve mentek előre, záporoztak a lövések Hetényi kapujára, de eredménytelenül.

Aztán egy kontrából Rutheford ismét betalált, és újra kétgólosra módosította a különbséget. Az 57. percben egy a palánkról visszapattanó korongból Ryan Rupert szépített, és a GYHK nagy hajrába kezdett az egyenlítésért.

Fotó: Vaduva István/GYHK

Sajnos nem jött össze, és Isacky a kapuja elől kivágott korongot az üresen hagyott gyergyói ketrecbe lőtte, beállítva a 2–4-es végeredményt.

A gyergyóiak nem pihenhetnek, szombaton 18.30-tól újra hazai közönség előtt játszanak, „hatpontos” azaz az Erste Ligában és a romániai bajnokságban is jegyzett mérkőzést.

Erste Liga alapaszakasz
Gyergyói HK–Debreceni EAC 2–4 (0–0, 1–2, 1–2)
Gólszerzők: Timur Raszulov (29. perc), Ryan Rupert (57.), illetve David Rutheford (23. és 52,), Dominik Novotny (25.), Jakub Izacky (59.).
Kapura lövések: 48–33.
Kiállításpercek: 87–97 (ebből Elekes-Darabont Hunor, Sára Tibor és Nagy Csaba, illetve Molnár Dávid, Sándor Flórián és Mestyán István 25-25 perc meccsbüntető).

{G1}

{H1}