Rendőrautó miatt történt baleset

Simon Virág 2019. november 15., 22:23

Gyorshajtót akart megállásra bírni egy rendőregység a Maros megyei Disznajónál, ám mivel a rendőrautó áttért a menetirányával ellentétes sávra, egy másik jármű beléjük rohant. A balesetben hárman sérültek meg.

Fotó: Info Trafic Târgu Mureș/Facebook

Súlyos közúti baleset történt pénteken este Maros megyében, a Marosvécs községhez tartozó Disznajón. A tűzoltóságtól kapott értesítés szerint két autó ütközött, az egyikük rendőrautó volt.

A személygépkocsi összetört, speciális eszközökkel kellett kiszabadítani belőle az egyik súlyos sérültet.

A tűzoltók beszámolója szerint három  sérült volt, ketten enyhébben,  egy személy pedig súlyosan sérült, őt a helyszínre érkező mentősök a kórházba szállították.

Az Info Trafic Târgu Mureș Facebook-csoportban szemtanúk azt állították, hogy

a rendőrautó a személyautó elé vágott, a személyautó pedig nem tudott megállni és emiatt következhetett be a baleset.

{A}

A Székelyhon érdeklődésére a Maros megyei rendőrség sajtószóvivője, Emanuela Farcaș elmondta, hogy két közlekedési rendőr egy sebességmérővel felszerelt autóval  a Szászrégen – Maroshévíz közötti útszakaszon közlekedett, amikor a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekedő gépkocsit azonosítottak a forgalomban,

fény és hangjelzés kíséretében meg akartak fordulni az úttesten, hogy megállásra bírják az autó sofőrjét, és mivel áttértek a menetirányukkal ellentétes sávra, a rendőrautónak ütközött egy másik autó.

A balesetben a két rendőr és a szembejövő nekik ütközött autó vezetője sérült meg.

Az ügyben kivizsgálást indítottak, hogy kiderítsék a baleset pontos körülményeit.