Gólokkal avatták fel az új Puskás Arénát

Józsa Csongor 2019. november 15., 22:14

Egészen jó első félidő után a második játékrész valóban barátságos volt a Magyarország-Uruguay labdarúgó-mérkőzésen. A magyar fociválogatott a szurkolókkal együtt vette át a sportlétesítményt.

Telt ház az első mérkőzésen az új Puskás Arénában Fotó: MTI

Pénteken este Budapesten átadták a Puskás Arénát, a labdarúgó-válogatott ezt egy barátságos találkozóval kötötte össze, Marco Rossi együttese Uruguayt látta vendégül.

{A}

Fürjes Balázs, a létesítmény építését irányító kormánybiztos kiemelte, 15 ezer magyar ember dolgozott a munkálatok alatt. A kezdő sípszó előtt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és Kubatov Gábor, az FTC elnöke ünnepélyesen elbúcsúztatta a 97-szeres válogatott Gera Zoltánt, aki ma már az U21-es nemzeti együttes szövetségi edzőjeként dolgozik.

Fotó: MTI

A mérkőzés kezdőrúgását Gera, valamint a 93 esztendős Nyikita Szimonjan végezte el. Utóbbi az egykori Népstadion 1953-as Budapest Honvéd–Szpartak Moszkva nyitómérkőzésén a vendégegyüttes futballistájaként lépett pályára, és akkor is ő végezte el a kezdőrúgást.

A Puskás Arénában a jövő évi Európa-bajnokságon három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek.

Ami a találkozót illeti, a dél-amerikaiak komolyan vették a feladatot, már az első pillanatoktól kezdődően támadó focit játszottak. Az első helyzeteket még megúszták a házigazdák, a 15. percben Vina húzott el Bese mellett, tekert a kapu előterébe, Cavani pontosan érkezett, lőtt a sarokba (0–1).

Fotó: MTI

Nem álltak le az uruguayiak a találat után sem, a 22. percben növelték előnyüket, eladott labdát követően Rodriguez csavarta tizenháromról a jobb sarokba (0–2).

A Puskás Aréna első magyar gólját Szalai Ádám szerezte, Varga beadását küldte a bal alsóba (1–2).

Az adok-kapok után leült a mérkőzés, a pihenő előtt mindkét válogatott előtt volt újabb lehetőség a gólszerzésre, ezek kimaradtak.

A második játékrész eleje sokkal kiegyensúlyozottabb volt, mint az első. Mindkét fél sokat cserélt.

Fotó: MTI

Jobbára mezőnyben adogatott a két gárda, szinte nem is alakult ki egyetlen valamirevaló gólszerzési lehetőség.

Vendéggyőzelemmel zárult a stadionavató, kedden este már az Eb-részvétel szempontjából nagyon fontos összecsapás jön a magyaroknak, idegenben lépnek pályára, Wales ellen.

Labdarúgás, barátságos mérkőzés:

Magyarország–Uruguay 1–2 (1–2).
Budapest, Puskás Aréna, 65 114 néző. Vezette: Skomina (szlovén).
Gólszerzők: Szalai Ádám (24.), illetve Edinson Cavani (15.), Brian Rogriguez (22.).
Magyarország: Dibusz – Bese, Baráth (Szalai A., 71.), Lang, Korhut – Vida – Dzsudzsák (Kovács, 53.) Kalmár (Holman, 82.), Szoboszlai (Nagy Á., 68.), Varga – Szalai Á. (Feczesin, 60.).