Aradi játékvezető a Wales–Magyarország mérkőzésen

Dobos László 2019. november 15., 18:44

Román bíró vezeti a továbbjutás szempontjából sorsdöntő Wales–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt, Cardiffban. A keddi esti találkozó játékvezetője Ovidiu Haţegan lesz.

Ovidiu Haţegan vezeti a magyarok sorsdöntő Eb-selejtezőjét kedden este Fotó: news.ro

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) közleménye szerint a 39 éves, civilben orvos Ovidiu Haţegan segítői Octavian Şovre és Sebastian Gheorghe lesznek, a negyedik játékvezető pedig Sebastian Colţescu.

{A}

Haţegan az Európa-bajnoki selejtező során a Belgium–Oroszország (3–1) és a Törökország–Albánia (1–0) meccseket vezette, de a walesi meccsre delegált román triót delegálták a december 11–21. között Katarban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokságra is.

A magyar válogatott pénteken este Uruguay csapatát fogadja a jövő évi Európa-bajnokságon három csoporttalálkozónak és egy nyolcaddöntőnek otthont adó Puskás Aréna avatásán,

majd Cardiffban lép pályára az Eb-selejtező zárófordulójában, s ha nyer, biztosan kijut a kontinensviadalra.

Az E csoport utolsó mérkőzéseinek programja:
szombaton 19 órától Azerbajdzsán–Wales,
szombaton 21.45-től Horvátország–Szlovákia;
kedden 21.45-től Wales–Magyarország és Szlovákia–Azerbajdzsán.

{S1}

Az öt ötcsapatos és öt hatcsapatos csoportból az első két-két helyezett jut ki a kontinensviadalra, melynek 12 ország 12 városa ad otthont, köztük Budapest és Bukarest is.

A selejtezőt követően a kijutásról lemaradó csapatok közül a Nemzetek Ligájában elért helyezések alapján további 16 válogatottnak lesz esélye kiharcolni az Eb-részvételt a rájátszásban, közülük négyen lesznek résztvevői az Európa-bajnokságnak.