Kabala- és arculattervező pályázatot hirdettek gyerekeknek

Hegyi Zsuzsánna 2019. november 15., 16:01

Kabala- és arculattervező pályázatot írt ki a gyergyószentmiklósi Pro Terra Alapítvány 6–15 évesek számára. A pályamunkák beküldésének határideje november 26., a díjazást a Szent Miklós Napokon tartják.

Képünk illusztráció Fotó: 123RF

Gyerekeket, fiatalokat bíz meg azzal a Pro Terra Alapítvány, hogy Gyergyószentmiklóst népszerűsítő használati tárgyakat álmodjanak meg.

Szeretnénk, ha a gyermekek elképzelnék és megvalósítanák azt, hogy mit jelent számukra a szülővárosuk. Ez lehet például szappan, kulcstartó, hűtőmágnes, vagy akár plüssállat is, melyet rajzon kell ábrázolniuk

– részletezte az elvárás kapcsán Szőcs Zsuzsanna, a Pro Terra Alapítvány elnöke. Elmondta, azt remélik, hogy pár év múlva jelentkezik egy bőkezű támogató, aki felkarolja az ötletüket és akkor akár több száz példányt is kiad az elkészült, Gyergyószentmiklóshoz köthető használati tárgyakból.

A munkák bármilyen technikával készülhetnek, legkevesebb A4, legtöbb A3-as méretű papírlapon. Gyergyószéki diákoktól várják a munkákat a Gyergyószentmiklósi Gyermekek Házába, a november 26-ai határidőre. Néhány, eddig elkészült munkát a Pro Terra Alapítvány Facebook-oldalán közzétettek már, ezekből is lehet ihletődni.

{A}

Az alkotásokat szakmai zsűri értékeli majd. A beérkező munkákat korosztályonként három kategóriában díjazzák, és két különdíj is lesz. Egyikkel azt az osztályközösséget jutalmazzák, ahonnan a legnívósabb elképzeléseket küldik be, a másik egy abszolút különdíjas lesz, aki egy okosórát kap pályamunkája elismeréséül.

A húsz legjobbnak bizonyuló kabalafigurát, vagy arculattervet ábrázoló munkát december 5-én 15 órától tekintheti meg a közönség a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban, ekkor jutalmazzák a legjobb munkák készítőit is.