Gyilkosság áldozata volt a férfi, akit kettévágott a vonat

Székelyhon 2019. november 15., 12:11

Harminc lej, egy mobiltelefon és egy csomag cigaretta – a gyanú szerint ennyiért ölt meg két gyergyószentmiklósi fiatal egy 52 éves férfit november 4-én, majd a holttestét a helyi vasútállomás mellett a sínekre helyezték, hogy balesetnek álcázzák a gyilkosságot.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Többször leszúrták, majd ki is fosztották az áldozatot, mielőtt a vonat elgázolta volna – ezt állapította meg a nyomozás a gyergyószentmiklósi horrorgyilkosságról. A rendőrök csütörtökön őrizetbe vettek két helyi, 17 és 19 éves fiatalt. A vizsgálatok szerint

a fiatalok november 4-én bicskával többször megszúrták az áldozatot, elloptak tőle harminc lejt, egy csomag cigarettát és egy mobiltelefont, majd a testét a gyergyószentmiklósi vasútállomás közelében a sínekre helyezték.

A férfi holttestét az érkező vonat kettévágta. Noha a baleset estéjén még nem volt egyértelmű, a törvényszéki orvostani vizsgálat megállapította, hogy az áldozat nem a vonatbalesetben vesztette életét.

{K1}

A csütörtökön őrizetbe vett gyanúsítottakat pénteken előállítják a bíróságon, kérvényezve harmincnapos előzetes letartóztatásba vételük elrendelését rablógyilkosság és hullagyalázás elkövetése miatt.

{A}