Ismét medvék pusztultak el Maros megye közútjain

Simon Virág 2019. november 15., 10:11

Egy-egy medvét gázoltak el Marosvécs Déda felőli kijáratánál, illetve a Körtvélyfája–Petele közötti gyorsforgalmi úton. Csütörtökön este a Ro-Alert rendszeren keresztül értesítették a dicsőszentmártoniakat arról, hogy egy kétbocsos anyamedve van a településen.

Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

Marosvécs Déda felőli kijáratnál csütörtökön 22 óra után történt a baleset, amikor egy személygépkocsi elgázolta az útra kiugró nagyvadat. A medve elpusztult. A személygépkocsi utasa nem sérült meg, de az autóban jelentős kár keletkezett.

{A}

Pár órával később, péntekre virradóan a Körtvélyfája–Petele közötti gyorsforgalmi útszakaszon történt egy hasonló baleset: az úton lévő medvét gázolta el egy autó.

Az elmúlt két hónapban ez már a harmadik medvegázolás ezen az útszakaszon.

Csütörtök este a Ro-Alert riasztórendszeren értesítették a dicsőszentmártoniakat arról, hogy egy kétbocsos anyamedve kószál a településen. Mivel a katasztrófavédelem vészüzenetéből kimaradt, hogy pontosan hol bukkant fel a nagyvad, a városban kisebb pánik tört ki, sokan próbálták kideríteni, hogy pontosan hol is vannak a medvék. A bejelentés nyomán kiszálltak a csendőrök, rendőrök és a mentősök, de nem találták meg a vadállatokat.