Minden eddiginél környezettudatosabb lesz az idei karácsonyi vásár

Bíró Blanka 2019. november 14., 17:56

A környezettudatosság és az újrahasznosítás jegyében rendhagyó karácsonyi vásárt szervez idén december 13–24. között Sepsiszentgyörgy önkormányzata.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Feltételként szabták, hogy az élelmiszerstandoknál kizárólag lebomló, komposztálható vagy újrahasznosítható evőeszközökkel és edényekben kínálhatják az ételt, az italokat pedig az eddigi műanyagpohár helyett papírpohárból, illetve visszaváltható üveg- vagy kerámiacsészékből.

A műanyagmentes kihívást elfogadó vendéglátó egységek zárt borítékos ajánlatait november 21-én 10 óráig várják a Kónya Ádám Művelődési Házba. Hagyományos étkeket kínáló lacikonyha számára egy, kürtőskalács és lángos árusítására négy, utcai gyorsétel (street food) árusítására két, különböző italok árusítására pedig szintén két helyet adnak bérbe.

{A}

Az újítással az alternatív evőeszközök, tányérok, poharak használatára szeretnék felhívni a lakosság figyelmét. A karácsonyi vásáron ezen kívül a hulladékot szelektíven gyűjtik. „Arra buzdítunk mindenkit, hogy szeretteik megajándékozásakor a műanyagmentesség jegyében döntsenek, illetve legyenek partnereink egy minden szempontból tisztább és környezettudatosabb karácsonyban” – áll a sepsiszentgyörgyi önkormányzat felhívásában.