Modern oktatási eszközöket kapott egy marosvásárhelyi iskola

Antal Erika 2019. november 14., 12:34

Félmillió forint értékben adományozott oktatási eszközöket a Studium–Prospero Alapítvány a marosvásárhelyi Serafim Duicu Általános Iskolának. A Maros megyei tanintézetek didaktikai eszközökkel történő fejlesztéséhez 2013 óta járul hozzá az alapítvány.

Két laptop és két videoprojektor, amelyeket órarend szerint használnak a magyar elemisek Fotó: Gálna Zoltán

Vass Levente, az alapítvány társelnöke a Székelyhonnak elmondta, mindig a Studium–Prospero kuratóriuma hozza meg a végső döntést, hogy melyik iskolát támogatják. Az ajánlás a megajándékozott iskolára ezúttal Szövérfi Emese tanítónőtől és Varró Hubától, a városi RMDSZ meggyesfalvi körzetének elnökétől jött – mutatott rá Vass Levente. A csütörtök délelőtt átadott két videoprojektort és két laptopot a magyar tannyelvű elemi osztályok fogják használni. Az eszközöket az alapítvány a Bethlen Gábor Alapkezelőtől elnyert támogatásból finanszírozta.

{A}

Első alkalommal a Bolyai-iskola részesült értékes támogatásban, majd következett sorrendben a Bernády György Általános Iskola, a Művészeti Gimnázium, a Református Kollégium, a 7-es számú Általános Iskola, a nyárádszeredai Bocskai István Gimnázium és idén a marosvásárhelyi Serafim Duicu Általános Iskola. Ugyancsak az adományozottak sorát gyarapítják azok a romántanárok, akik magyar anyanyelvű gyerekeket tanítanak, és akiket tavaly ajándékozott meg a Studium–Prospero Alapítvány modern didaktikai eszközökkel.