Csapata meccse után vették őrizetbe a Turris edzőjét

Horváth Bálint Ottó 2019. november 13., 18:23

A rendőri és különleges alakulatok (DIAS) emberei őrizetbe vették szerdán délután Marius Baciut, a Turris Turnu Măgurele vezetőedzőjét, rögtön miután csapata 3–2-re megnyerte a Sportul Snagov elleni idegenbeli mérkőzését.

Marius Baciut rögtön a mérkőzés után a stadionban vették őrizetbe Fotó: David Pasaris/Agerpres

Marius Baciut azzal gyanúsítják, hogy tagja egy bűnszervezetnek, az úgynevezett fogadási maffiának, amely labdarúgó-mérkőzések megbundázásával foglalkozik, és egyes információk szerint az edző rendszeresen, nagy pénzösszegekkel játszott a fogadóirodákban, ezért ellene kihallgatási parancs volt érvényben. A Gazeta Sporturilor úgy tudja, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) etikai bizottságának is tudomása volt arról, hogy Baciu rendszeresen fogadott a meccsekre, ezért értesítette a hatóságokat.

A másodosztályú bajnokság 17. fordulójának szerdai játéknapján csapata, a Turris Turnu Măgurele a szünetben még kétgólos hátrányban volt a Sportul Snagov elleni kiszállásán, de végül fordított, és 3–2-re győzött. A hatóságok rögtön a mérkőzés után a stadionban vették őrizetbe a Teleorman megyeiek edzőjét.

Csak a példa kedvéért, a Turris az előző fordulóban 3–3-as döntetlent játszott hazai pályán a Temesvári Ripensiával, úgy hogy a szünetben még 2–1-re vezetett, ez az eredmény kombináció 12-szeres, a mostani, Snagov elleni győzelem az említett körülmények között pedig 21-szeres pénzt hoz az eredmény alakulását helyesen megtippelőknek.

Marius Barciut október végén nevezték ki a bajnokság elején listavezető, a 2. Ligában újonc Turris Turnu Măgurele csapatának élére, a klubnál azonban az utóbbi fordulókban több edzőváltás is történt, emiatt lecsúszott a ranglistán.