Győzelmet szenvedett az FK Csíkszereda

Dobos László 2019. november 13., 17:01

Nagyon fontos mérkőzésen nyert az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Ligában. Valentin Suciu legénysége szerdán délután hazai pályán végig kiélezett harcban múlta felül a szintén kiesés ellen küzdő ellenlábasát.

Nagyon harcolt az FK Csíkszereda, önfeláldozó játéka három pontot ért Fotó: Gábos Albin

Új edzővel, a sokszoros román válogatott, majd szakemberként számos csapatnál megforduló Dorinel Munteanuval érkezett a Resicabányai MSC Csíkszeredába, a hazaiak pedig nem számíthattak négy játékosukra: Csonka Bonifác és Erdei Carlo piros lap miatt nem játszhatott, Eder Gonzalesnek kigyűlt a négy sárga lapja, Soufiane Jebari pedig mandulagyulladással küszködött.

{A}

A mérkőzés első negyedóráját a vendégek uralták, de csak egy gólhelyzetig jutottak, Săulescu közelről Gyenge kapuja mellé lőtte a labdát.

A 20. percben, az első veszélyes csíki támadás végén megszületett a gól. A pálya közepéről a csíkiak fiatal középpályása, Casiadi-Bakó kitűnő labdával indította jobb szélen Pintért, aki betört a vendégek büntetőterületére, majd szögből védhetetlen gólt lőtt a kapu hosszú alsó sarkába (1–0).

Fotó: Gábos Albin

A 27. percben a vendégek előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Săulescu kapásból kapu mellé lőtte a labdát. A 30. percben, mintegy 25 méterre a resicai kaputól szabadrúgáshoz jutott az FK. Majzik kapura bombázta a labdát, Zimermann kapus csak kiütni tudta, a kipattanót Csürös a kapuba lőtte, azonban a partjelző lest intett, nem adták meg a gólt.

A második félidő első gólhelyzetei az FK Csíkszereda előtt adódtak, az 53. percben Pintér lőtt jó helyzetből kapu mellé, majd a 65. percben egy resicai kapu elé ívelt magas labdánál a csíkiak egyik játékost földre lökték, a játékvezető azonban nem ítélt 11-est.

{P16}

A 68. percben egyenlíthetett volna az ellenfél, egy jobb oldalról laposan kapu elé ívelt labdára, ajtó-ablak helyzetben érkezett a resicai játékos, aki lyukat rúgott.

Az utolsó negyedórában két vendégjátékost is kiállítottak: a 74. percben Danci, egy perccel a rendes játékidő vége előtt pedig Vasiu kapta meg a második sárga lapot. A kilenc játékossal marad vendégek nem adták fel, az utolsó percekben is támadtak, az FK Csíkszereda pedig hősiesen védekezett.

Labdarúgó 2. Liga, 17. forduló:

FK Csíkszereda–Resicabányai MSC 1–0 (1–0).
Gólszerző: Pintér Norbert (20. perc).
Sárga lap: Veres és Bajkó, illetve Vasiu, Coman és Danci.
Kiállítva: Vasiu (74. perc) és Bruno (89. perc) – mindketten megkapták a második sárga lapot.
Játékvezetők: Adrian Illyeș (Ploiești), Florian Alexandru Vișan és Daniel Vlase (mindketten Galac).
Megfigyelők: Cristian Petropilos (Gyulafehérvár) és Dan Monea (Nagyenyed).
FK Csikszereda: Gyenge Szilárd – Raul Palmeş, Csürös Attila, Slobodan Lalic, Majzik Adrián, Veres Szilárd, Kálmán Szilárd, Casiadi-Bakó Soma, Pintér Norbert, Hodgyai László (Romaric Logon, a 63. perctől), Magyari Szilárd (Takács Martin, 73., majd Bajkó Barna, 87.). Vezetőedző: Valentin Suciu.
Resicabányai MSC: Cristian Zimmermann – Lorenzo Acka (Milorad Banac, 85.), Marco Ehmann, Bruno Vasiu, Daniel Vădrariu, Dragoș Săulescu (Gabriel Răducan, 49.), Cristian Poiană, Călin Cristea, Emanuel Dat (Daniel Ene, 75.), Marius Coman, Cristian Danci. Vezetőedző: Dorinel Munteanu.

{Z1}

{S1}