Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy csíkszentkirályi esküvőn leszúrt férfit

Iszlai Katalin 2019. november 13., 14:45

Vitába, majd súlyos testi sértésbe torkollt egy esküvő a hétvégén Csíkszentkirályon. Egy férfit leszúrtak, felesége megsérült, illetve egy másik férfit is megsebesítettek. Noha a szúrt sebbel kórházba szállított férfi műtéti beavatkozásra szorult, túlélte a támadást.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Az alkoholos befolyásoltság hatására szólalkozott össze egy szombaton tartott esküvő több résztvevője Csíkszentkirályon. A vita rövid időn belül elharapódzott, végül pedig súlyos testi sértésbe torkollt – tájékoztatott Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mint mondta, a 23 óra 15 perc körül kirobbant összetűzésben három személy sérült meg:

egy 32 éves csíkszeredai férfit leszúrtak, 29 éves felesége a lábán sérült meg, illetve egy 35 éves brassói férfi is ütlegeléseket szenvedett el.

A rendőrség három elkövetőt azonosított: két, 34 és 37 éves csíkszentkirályi, illetve egy 44 éves csíkszeredai férfi ellen testi sértés, valamint ütlegelés és egyéb erőszakos cselekedetek miatt folytatnak vizsgálatokat.

{A}

Kiss Edit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője érdeklődésünkre elmondta, súlyos, kivérzéses sokk állapotában, szúrt sebbel utalták be a 32 éves férfit a kórházba.

A szúrt seb mély volt, ugyanakkor áthasította a rekeszizmot és a hashártyát.

A beteget Dobrică Adrian-Cristian műtötte szombaton. Mostanra állapota stabilizálódott, hemodinamikailag stabil, a sebe gyógyul, azonban még további, többnapos kórházi ellátásra lesz szüksége.