Végleges lehet Szőcs László hazatérése

Józsa Csongor 2019. november 13., 14:25

Szőcs László október végén közös megegyezéssel szerződést bontott a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapattal. Mivel a szakágban csak januárban van átigazolási időszak, így most nagypályán próbálja formában tartani magát.

Nagyobbra cserélte a labdát, stoplisra a cipőt Fotó: Erdély Bálint Előd

Múlt hét végén bemutatkozott a Székelyudvarhelyi FC labdarúgó együttesében, a 35 éves játékos hosszú évek után húzott újra stoplist. Ugorhat a válogatottság, hazaköltözhet Székelyudvarhelyre Szőcs László – ezekről is beszélt.

– Három évvel ezelőtt öltöttél utoljára SZFC-mezt, 2016-ban szerepeltél a csapatban. Ezúttal a sors hozott vissza újból Székelyudvarhelyre?

– Nem jelenthetem ki, hogy a sors. Ez egy segítség volt a klubelnök, Berkeczi Attila részéről. Csíkszeredából hazatértem, januárig nincs játékjogom a teremfociban, akkor lesz átigazolási időszak. Itt nagypályán egy olyan lehetőséget kaptunk a szabályzatban, hogy a fennmaradó négy fordulóban tudok szerepelni.

Fotó: Erdély Bálint Előd

– Milyen lehetőséget látsz ebben a négy mérkőzésben?

– Számomra a legfontosabb, hogy edzésben maradok. Próbálok segíteni a klubnak, amiben tudok, egyelőre biztosan nem vagyok képes végigjátszani a kilencven percet. Nem is csoda, biztosan van tíz éve, hogy nagypályás edzést csináltam. Itt azért minden más, kinti levegő, jóval nagyobb játéktér, ezeket meg kell szokni a futsaltréningek után. Nem beszélve arról, hogy a labda is teljesen más.

– Már húsz percet letudtál, múlt hét végén a végjátékban pályára léptél.

– Meghoztam a szerencsét a csapatnak. Vezettünk 1–0-ra, miután beálltam, rögtön kettő lett a különbség. Igaz, hogy a gólhoz nem sok közöm volt. Jó, hogy nyertünk, nagy szükség volt a pontokra. Remélem, hogy a következő három fordulóban hasonlóan alakulnak a dolgok, ilyen mentalitással, eredményesen tudjuk le a meccseket.

Csíkszeredából tért haza Fotó: Gábos Albin

– Pénteken hazai találkozó következik. Hogy véled, miattad majd több szurkoló lesz kíváncsi az összecsapásra?

– Volt példa a teremfociban, eligazoltam, majd visszatértem. Rögtön több ember járt meccsekre. Remélem, hogy jó idő lesz, sokan kijönnek a sétatéri stadionba, hogy nekünk szurkoljanak.

{A}

– Visszatérve a futsalhoz, most nincs csapatod, így távolabb került számodra a válogatottság. Jövő év februárjában a román válogatott vb-selejtezőket játszik.

– Az elmúlt időszakban egyre kevesebb játéklehetőséget kaptam a válogatottban. Csíkban sem nagyon léptem pályára ebben az idényben. Nem tudom, hogy januárban egyáltalán felmerül-e a nevem a szövetségi kapitánynál, hiszen addig nem lesz hivatalos meccsem teremben.

Fotó: Beliczay László

– Mik a kilátásaid, a téli szünet után visszatérsz a teremlabdarúgáshoz?

– Az elmúlt héten összesen hat csapat érdeklődött irántam. Ez azért jólesett. Amíg az embert keresik, olyan nagy probléma nem lehet. Kivárok, most erre van idő. Udvarhelyről is kaptam olyan ajánlatot, hogy mind a focicsapatnál, mind a futsalgárdánál szerepeljek. Ez a közös projekt nem is olyan rossz, be kell látnom, 35 éves vagyok, családom van. El kell gondolkodnom azon, hogy hazatérjek.