Keresik Sepsiszentgyörgy legsportosabb osztályát

Bíró Blanka 2019. november 12., 20:20

Bajnokok osztálya – Sepsiszentgyörgy legsportosabb osztálya elnevezésű versenyt kezdeményez a város önkormányzata, hogy a diákok tematikus évében ezzel is ösztönözzék a fiatalokat a testmozgásra.

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

A bajnokság első szakaszában 2019. november és 2020. február között a tanintézeteken belül versenyeznek a középiskolások, kiválasztva minden évfolyamon a legsportosabb osztályt, majd a februártól májusig zajló második szakaszban az iskolák legjobbjai városi szinten méretkeznek meg, a bajnokság végére pedig kiválasztják a bajnokok osztályát.

A kezdeményezéssel a célunk, hogy a fiatalokat még több mozgásra ösztönözzük, illetve a versenyeken keresztül megtanulhassák, mit jelent nyerni, de azt is, hogy nem tragédia veszíteni

– mondta Antal Árpád polgármester a versenyt bemutató sajtótájékoztatón.

{A}

A vetélkedő során minden középiskolának saját sportnagykövete, mentora lesz, akik tartják a kapcsolatot a diákokkal, majd ők is összemérik a tudásukat, pontot szerezve iskolájuknak. Hadnagy Attila volt labdarúgó, a Sepsi OSK ügyvezető igazgatója lesz a nagykövetek koordinátora és a bajnokság mentora. Szerinte fontos, hogy a gyerekek mozogjanak, egymás között megméretkezzenek, saját magukat és egymást is jobban megismerjék.

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

Az iskolákat a következő sportnagykövetek fogják képviselni: Fejér Béla labdarúgókapus a Berde Áron Közgazdasági Középiskolát; Niczuly Roland labdarúgókapus a Constantin Brâncuşi Szakközépiskolát; Adina Popescu birkozó Mihai Viteazul Főgimnáziumot; Incze Kriszta birkózó a Mikes Kelemen Gimnáziumot; Demeter Nóra kosárlabdázó a Plugor Sándor Művészeti Középiskolát; Daniel Attila triatlonista és duatlonista Puskás Tivadar Szakközépiskolát; Szabó Norbert pályakerékpáros a Református Kollégiumot; Kovács Renáta kosárlabdázó a Székely Mikó Kollégiumot. A bajnokság nyitóeseményére november folyamán kerül sor, nyereményként a legsportosabb iskola erőparkot kap, a legsportosabb osztály közös táborozáson vehet részt.