Vonattal ütközött egy teherautó, meghalt a sofőr

Székelyhon 2019. november 12., 13:25

Meghalt kedden reggel egy tehergépkocsi sofőrje, miután a Fehér megyei Marosbélden, a Szent András-kereszttel ellátott vasúti átkelőn a Segesvár és Kolozsvár között közlekedő személyvonattal ütközött – számol be az Agerpres.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A Tövis és Nagyenyed közötti szakaszon bekövetkezett balesetben

a vonat egy utasa is megsérült, enyhe koponyasérülést szenvedett, másik három pedig pánikrohamot kapott.

A két vagonból álló szerelvény egyik kocsija és a mozdony is megrongálódott az ütközés nyomán. A rendőrség szerint a baleset bekövetkeztekor sárga jelzésű ködriadó volt érvényben azon a környéken.

{A}

A Fehér megyei katasztrófavédelmi felügyelőség Nagyenyedről és Gyulafehérvárról küldött ki mentőcsapatokat, de

a roncsok közé szorult tehergépkocsivezető életét nem sikerült megmenteni.

A vonat egyik utasát koponyasérüléssel a nagyenyedi kórházba szállították.

Oana Brânzan, a Román Vasúttársaság (CFR) szóvivője arról tájékoztatott, hogy a baleset következtében Tövis és Nagyenyed között az első vágányon szüneteltették a forgalmat, hogy az R 3085-ös szerelvényt, amelynek az ütközés következtében mind a mozdonya, mind az első vasúti kocsija megrongálódott, elvontathassák és a hatóságok elvégezhessék a helyszínelést. A vasúti forgalom mindeközben a második vágányon zajlott.

A vonat utasait átvette egy másik, Tövis és Kolozsvár között közlekedő személyvonat, dél körül pedig újraindították a vasúti forgalmat az első vágányon is – számolt be a társaság szóvivője.