Kirgizisztáni hokisok jönnek Brassóba

Dobos László 2019. november 12., 12:15

Eldőlt, hogy Izland és Izrael mellett Kirgizisztán lesz decemberben a romániai férfi jégkorong-válogatott ellenfele a Brassóban megrendezendő olimpiai selejtezőtornán.

Egy hónap múlva hazai pályán játszik a továbbjutásért a romániai válogatott. Archív Fotó: UKR Sport

November 7–10. között lejátszották a 2022-es pekingi olimpiai kvalifikációs torna első selejtezőit. A kínai Szanyában négy ázsiai együttes, Tajvan, Hongkong, Kuvait és Thaiföld csapott össze. A legtöbb világbajnoki rutinnal rendelkező válogatott nyert: a 2017 óta divízió 3-as Tajvan Thaiföldöt 5–3-ra, Kuvaitot 8–0-ra verte. A tajvaniak Hongkong ellen 4–1-re is vezettek, utána sorozatban 4 gólt kaptak, ám az utolsó tíz percben ők lőttek zsinórban 3-at, így 7–5-re diadalmaskodtak.

A másik csoportban a luxemburgi Kockelscheuerben

Kirgizisztán százszázalékos teljesítménnyel végzett az elő helyen,

az Egyesült Arab Emírségek csapatát 9–4-re, a házigazdát 5–3-ra, Bosznia-Hercegovinát pedig 15–3-ra győzte le.

{A}

A 2019 decemberében esedékes második körben Izland és Izrael mellett Kirgizisztánnal találkozik Románia Brassóban, míg a Hollandia, Spanyolország, Mexikó trióhoz Tajvan csatlakozik Barcelonában.

A kvartettekből csak az első helyezett jut tovább.

A magyar válogatott csak jövő év február 6–9. között Nottinghamben lép jégre a házigazda brit, az észt és egy olyan csapat ellen, amely korábban kezdi meg a kvalifikációt. A magyarok harmadik olimpiai selejtezős ellenfelének neve a decemberi kvalifikációs tornákon derül ki.

Jégkorong, olimpiai selejtező, 2. forduló (december 12–15.):
K csoport (Brassó): Románia, Izland, Izrael, Kirgizisztán.
L csoport (Barcelona): Hollandia, Spanyolország, Mexikó, Tajvan.
M csoport (Sisak): Horvátország, Szerbia, Bulgária, Törökország.