Két, szinte azonos baleset történt szabálytalan előzés miatt

Székelyhon 2019. november 12., 11:16

Balra térő autókat szabálytalanul előző gépkocsik okoztak balesetet hétfő délután Újtusnádon és Csíkszentdomokoson. A két ütközésben hárman sérültek meg.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Az első baleset hétfőn kevéssel 16 előtt történt az E578 jelzésű európai út újtusnádi szakaszán: a főútról szabályosan balra, egy községi útra térő, kanyarodási szándékot időben jelző 32 éves helyi férfi vezette autónak ütközött egy mögötte szabálytalanul, záróvonalon és gyalogátkelőn előzésbe kezdett, 25 éves háromszéki sofőr irányította jármű. Egy 38 éves Kovászna megyei utas könnyebb sérüléseket szenvedett.

{A}

Szinte percre pontosan két órával később Csíkszentdomokoson, a 125-ös jelzésű megyei úton közel azonos balesethez riasztották a rendőröket: egy 59 éves, lakóhelye irányába haladó balánbányai férfi vezette autó ugyancsak szabálytalan előzés miatt nekicsapódott egy előtte szabályosan balra térő, 51 éves nő irányította gépkocsinak. A második balesetben két utas, egy 22 éves csíkszentdomokosi és egy 53 éves balánbányai sérült meg – tájékoztat a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.