Újabb medvetámadás ott, ahol feltehetően egy nagyvad ölt meg egy pásztort a hétvégén

Simon Virág 2019. november 12., 10:02

Újabb medvetámadás történt Oláhkocsárd határában egy esztenán – értesítették a dicsőszentmártoni rendőrséget hétfőn, éjfél előtt pár perccel. A helyszínre kiérkező mentősök ellátták a juhpásztorsegédet, akit több helyen megsebesített a nagyvad.

Medvenyomok. Többször is támadt a nagyvad Oláhkocsárd határában. Képünk illusztráció Fotó: Erdély Bálint Előd

Mint a rendőrség sajtószóvivője, Emanuela Fărcaş a Székelyhonnak elmondta, a 66 éves férfi a juhokat őrizte, amikor rátámadt a medve. A fején, karján és a csípőjén sebesítette meg. Az áldozat eszméleténél volt, amikor kórházba vitték. A rendőrök a helyszínen maradtak, hogy kivizsgálják a támadás pontos körülményeit.

{K1}

Mint arról beszámoltunk, szombaton szintén Oláhkocsárd határában holtan találtak egy juhpásztort, akit minden bizonnyal medve sebesített halálra.

Maros megye prefektusa, Mircea Duşă kedden délelőtt tizenegyre Oláhkocsárda megy, hogy a sürgősségi esetek bizottságának tagjaival a helyszínen találkozzon, és megbeszéljék, mi legyen a teendő.

{A}

Az oláhkocsárdi polgármesteri hivatalban tartott találkozó után a megye prefektusa elmondta, hogy megegyeztek a sürgősségi esetekért felelős bizottság tagjaival, hogy csütörtökön 18 óra után helybéliek, erdészek, vadászok és csendőrök alkotta csapatok fognak járőrözni a településen és annak határában. A járőrözés célja távol tartani a nagyvadat a településtől és az esztenától. A találkozón elhangzott, hogy négy hónappal ezelőtt kértek kilövési engedélyt egy Oláhkocsárd környékén garázdálkodó medve kilövésére, de ezt csak hétfőn kapták meg, feltehetően azért, mert szombaton a medve megölt egy juhászt. A prefektus elmondta, hogy idén Maros megyében 33 kilövési engedélyt kértek a vadászegyesületek, de csak tizenkettőt kaptak meg.