Teniszeredménnyel nyert Karcfalván a Sportklub

Dobos László 2019. november 10., 21:33

Hozta a kötelező győzelmet, a válogatottakba behívott játékosai nélkül is magabiztos győzelmet aratott Csíkkarcfalván a Csíkszeredai Sportklub a román jégkorongbajnokság alapszakaszában.

A válogatottak nélkül is ki tudott állítani három sort hokist a Sportklub Fotó: Gábos Albin

A Csíkszeredai Sportklub a szakszövetség és az ellenfelek beleegyezésével több román bajnokit játszik a nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) által kiírt nemzetközi szünet alatt. A Sportklub pénteken és szombaton a Bukaresti Sportul Studențesc együttesét fogadta, a csíki kék-fehérek az első mérkőzést 11–1-re, a másodikat pedig pedig 21–1-re nyerték.

{A}

Vasárnap este a Sapientia U23 elleni karcfalvi találkozón a Sportklub második kapusának a veterán Csiszer Előd öltözött be, de a kék-fehéreknél jégre lépett két ifjúsági hokis is, a 16 éves Bănceanu Levente és a 17 éves Kristó Csongor.

Román jégkorongbajnokság, alapszakasz:
Sapientia U23–Csíkszeredai Sportklub 2–6 (0–3, 1–2, 1–1).
Gólszerzők: Antal Hunor és Simon Roland, illetve Kurtis McLean, Rodney Pelley, Evan Brophey, Rokaly Norbert, Becze Tihamér és Györfy Szilárd.

A két csapat hétfőn 17 órától újra megmérkőzik, ennek a találkozónak is a Felcsíki Műjégpálya ad otthon.

Kedden 18.30-tól Sportklub–Bukaresti Steaua összecsapás szerepel a programban, ez utóbbi találkozónak a Vákár Lajos Műjégpálya lesz a házigazdája.