Bejutott az Európa Kupa negyeddöntőjébe az Udvarhelyi ISK-SZAK

Józsa Csongor 2019. november 10., 20:14

Szinte lehetetlen küldetésből indította a visszavágót a székelyudvarhelyi férfi asztalitenisz együttes. Portugál ellenfelet látott vendégül a városi sportcsarnokban.

Nagy lépés, a székelyudvarhelyi klub ott a legjobb nyolc között Fotó: Veres Nándor

Vasárnap késő délután a második számú kontinentális trófea, az Európa Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK a portugál Clube Desportivo Sao Roque gárdáját fogadta. A György István által felkészített csapat a második idényét tölti a nemzetközi porondon.

{A}

Az összecsapásra nem tudott elutazni a portugál együttes első számú játékosa, a kínai Tianming Zhao, aki az odavágón mindkét találkozóját megnyerte. Ennek tudatában sem volt egyszerű a hazaiak dolga, hiszen az odavágón 3–1-es vereséget szenvedtek, innen kellett fordítaniuk.

A városi sportcsarnokban mintegy kétszázötvenen voltak kíváncsiak a csatára. György Szilárd remekül indította meg a párharcot, 3–0-s győzelemmel aratott Joni Perreira ellen.

Fotó: Veres Nándor

A második összecsapás drámai csatát hozott az ISK-SZAK svéd idegenlégiósa, Sebastian Loso és Nuno Henriques között. Előbbi 2–1-re vezetett, kiegyenlített a portugál ellenlábas, a mindent eldöntő, ötödik szettben mindkét félnek volt meccslabdája, végül 16–14-re Loso nyert.

Összesítésben 2–0-ra állt a csata. A harmadik párharcban a vajdasági Cservik Krisztián a luzitánok honosított asztaliteniszezőjével, Tiago Li-vel játszott. Egy újabb ISK-SZAK pont egyben a következő körbe való jutást jelentette.

Fotó: Veres Nándor

Cservik gyors első szettel jelezte, nem akarja a véletlenre bízni a diadalt. A második már szoros volt, végül ezt is az udvarhelyi játékos húzta be 15–13-ra. Egy játszmára volt a gárda fennállása legnagyobb sikerének eléréséhez.

A harmadik is Cserviké lett, így a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK jutott tovább, ott van a legjobb nyolc klub között az Európa Kupában.

A következő ellenlábas decemberben a szlovák SK Vydrany lesz.

Férfi asztalitenisz Európa Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:

Székelyudvarhelyi ISK-SZAK–Clube Desportivo Sao Roque 3–0
Összesítésben 4–3.

György Szilárd–Joni Perreira 3–0 (11–6, 11–5, 11–8)
Sebastian Loso–Nuno Henriques 3–2 (10–12, 11–8, 11–7, 8–11, 16–14)
Cservik Krisztián–Tiago Li 3–0 (11–3, 15–13, 12–10).