Az új idegenlégiós segítsége sem volt elegendő a Sirius továbbjutásához

Horváth Bálint Ottó 2019. november 10., 19:21

Megszerezte szezonbeli első győzelmét a Marosvásárhelyi Sirius női kosárlabda együttese, a Román Kupa első fordulójának visszavágóján felülmúlta a Bukaresti Agronomiát, a hazai siker azonban nem volt elegendő a továbbjutáshoz.

Fotó: Haáz Vince

Tizenöt pontos hátrányt kellett volna ledolgozzon Ionel Brustur vezetőedző csapata a vasárnap délutáni mérkőzésen, miután a párharc három héttel ezelőtti első meccsén 60–45-re kapott ki a fővárosban.

{K1}

A Sirius reménykedett a továbbjutásban, hiszen a visszavágó előtt

leigazolta második idegenlégiósát, az amerikai Maria Smelsert, aki a cseh bajnokságból, a Slovanka MB gárdájától érkezett,

korábban pedig csapattárs volt honfitársával, a vásárhelyiekhez az idény elején csatlakozott Britney Dunbarrel. A keretből viszont hiányzott az egyik legtapasztaltabb kosárlabdázó, Mészáros Kata.

Végig szoros és küzdelmes mérkőzést játszott a két csapat, amelyek felváltva vezettek, de egyik fél sem tudott különösebben elhúzni. A szünetben még a vendégek vezettek négy ponttal, a Sirius pedig

csak a hajrában tudott fordítani, és hét pontos különbséggel nyert.

A marosvásárhelyi csapat legeredményesebb játékosa az új igazolás, Smelser volt, aki 13 pontot szerzett és 16 lepattanót gyűjtött, de mellette négyen is kilenc pontig jutottak.

A Sirius négy bajnoki találkozó, illetve a kupa első meccsén elszenvedett vereség után megszerezte szezonbeli első győzelmét, és

bár a továbbjutáshoz ez nem volt elegendő, de bizakodásra ad okot a folytatásra.

Női kosárlabda, Román Kupa, 1. forduló, visszavágó:
Marosvásárhelyi Sirius–Bukaresti Agronomia 56–49 (18–16, 6–12, 21–16, 11–5).
Sirius: Smelser 13, Dunbar 9 (1), Gál 9 (1), Feiseș 9 (1), Bobar 9, Badi 5, Ignat 2. Játszott még: Pálfi. Edző: Ionel Brustur.
Továbbjutott a Bukaresti Agronomia 109–101-es összesítéssel.

{A}