Vereség a Gaz Metantól, kiesőzónába került a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2019. november 10., 18:08

Tovább folytatódik a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapatának rossz sorozata a bajnokságban, vasárnap délután házigazdaként 1–0-ra alulmaradt a Medgyesi Gaz Metannal szemben az 1. Liga 16. fordulójában.

Eredménytelen maradt támadásban a sepsiszentgyörgyi csapat. Archív Fotó: Beliczay László

Kiváló iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét kapu előtt voltak lehetőségek, a legnagyobbak a vendégeknél, Ely Fernandes kétszer is gólt lőhetett volna, előbb ziccerénél Niczuly védett, majd távolról a kapufát találta el.

A Sepsi OSK-nál Carnat volt a legveszélyesebb játékos, az első féliső közepén előnyhöz juttathatta volna a csapatát, de a vendégek kapusa szögletre mentett. A szünethez közeledve

tizenegyest kértek a hazaiak, amikor szöglet után Fofana kezére esett labda, de megfosztották őket ettől.

A második félidő elején is könnyebben jutottak el a kapu előterébe a medgyesiek, de pontatlanok voltak a befejezéseknél, Olaru nagy helyzetet hagyott ki.

{A}

Ezután a szentgyörgyiek voltak aktívabbak támadásban, de Fülöp István közeli fejese mellé ment, Flores pedig kapásból fölé lőtt.

Gólt azonban mégiscsak a Gaz Metan szerzett, tíz perccel a vége előtt Fernandes közeli lövését még kiütötte Niczuly, a kipattanót azonban Olaru a hálóba lőtte.

A hajrában Salli megmenthetett volna egy pontot a Sepsi OSK-nak, de a tizenhatoson belüli lövésénél Pleşca hárítani tudott.

Az újabb vereséggel a Sepsi OSK a kiesőzónába került, és közelebb van a kieső helyekhez, mint a felsőházi rájátszáshoz, hiszen hátránya már tíz pontra nőtt a hatodik helyezetthez, éppen a Gaz Metanhoz képest.

Labdarúgó 1. Liga, 16. forduló:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Medgyesi Gaz Metan 0–1 (0–0).
Gólszerző: Olaru (83.).
Sepsi OSK: Niczuly – Kilyén, Bouhenna, Barisic, Konongo – Fülöp, Velev, Flores, Andrezly (Salli, 74.), Carnat (Deaconu, 87.) – Karanovic (Safranko, 31.). Edző: László Csaba.
Gaz Metan: Pleşca – Romeo (Pleașcă, 74.), Larie, Constantin, Velisar – Fofana, Droppa, Olaru (Trif, 86.), Dumitru, Fernandes – S. Buş (Chamed, 26.). Edző: Edward Iordănescu.
Vezette: Marius Avram (Bukarest).

{Z1}

{S1}