Gólfiesztát rendezett az FK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2019. november 09., 19:50

A teremlabdarúgó élvonal mezőnyéből nagyon kilóg egy klub, ez pedig a Kolozsvári Clujana. A bajnoki meccseken csak az a kérdés, milyen arányban múlják felül.

Tifán Tamás négyszer volt eredményes Fotó: Veres Nándor

Szombaton délután a futsal 1. Liga alapszakaszának nyolcadik játéknapján az FK Székelyudvarhely a Kolozsvári Clujanát fogadta. A kincses város csapat egy nappal korábban a Galaci United otthonában lépett pályára, ott is alaposan elpáholták, 17–1 lett a végeredmény.

{A}

Az FK komolyan vette a feladatot, már az 5. másodpercben a csapatkapitány, Szécsi belőtte az elsőt, amire Tifán kettő még rápakolt, a 2. percben már 3–0 volt az állás.

Fotó: Veres Nándor

Minden benevezett hazai teremlabdarúgó megkapta a játéklehetőséget, a gólgyártás tovább folytatódott, a pihenőig hétszer zörgették meg a hálót, igaz a Clujana is összehozott egy szépítő találatot (7–1).

A második játékrészben már nem volt olajozott az FK-gólgyártás, bár sok lehetőséget kidolgoztak, rendre kihasználatlanul hagyták ezeket. Egészen a 32. percig kellett várnia a mintegy háromszáz nézőnek, hogy újabb találatot lásson.

Fotó: Veres Nándor

Másodszor is legyőzte a kolozsváriakat az FK, a rájátszás felsőházához, azaz első négy hely eléréséhez bravúr szükséges.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 8. forduló:

FK Székelyudvarhely–Kolozsvári Clujana 12–1 (7–1)
Gól: Szécsi Barna (1.), Tifán Tamás (2., 2., 15., 33.), Kedei Barna (6.), Balázsi Attila (8.), Mánya Szabolcs (10., 38.), Balázs Norbert (32.), Gáfi Artúr (34.), Jakab Tamás (36.), illetve Andrei Ciobanu (17.).
FK: Hegyi – Balázs, Szécsi, Tifán, Bíró. Játszott még: Sebestyén, Györfi – Gálfi, Bálint, Jakab, Kedei, Mánya, Balázsi, Kerestély.

{Z1}

{S1}