Temesváron sem osztottak pontot az FK-nak

Horváth Bálint Ottó 2019. november 09., 16:15

Újabb minimális különbségű vereséget szenvedett idegenben az FK Csíkszereda, a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában 1–0-ra kapott ki a Temesvári ASU Poli vendégeként.

Idegenben nem megy az FK-nak: méltó ellenfél volt, de ismét eredménytelen maradt. Archív Fotó: Pinti Attila

A szombat kora délutáni találkozót megelőzően mindkét csapat a tabella második felében tartózkodott, mindössze egy pont választotta el őket egymástól.

Alig kezdődött el a mérkőzés, már az első percben volt egy csíki lehetőség, szabadrúgás után Csürös fejelt kapura, de ez nem okozott gondot a hazaiak kapusának. Ezután bátran játszott támadásban az FK, de csak veszélytelen távoli lövésekig jutott el.

{A}

A temesváriak valamivel többet birtokolták a labdát, azonban egyetlen komolyabb helyzetet sem tudtak kidolgozni a szünetig.

Fordulás után azonban gyorsan vezetéshez jutott a Poli, Ignea fejesénél Gyenge tehetetlen volt.

A folytatásban támadásba lendült az FK, de kevés helyzete volt, Kálmán és Eder lövései elkerülték a kaput. Ezzel szemben a hazaiak közelebb voltak a második góljukhoz, Axente szabadrúgása a felső lécen csattant. A hosszabbításban mégis megvolt a lehetőségük az egyenlítésre a vendégeknek, a tizenhatos közeléből Barta kevéssel fölé lőtt.

A lefújás után Slobodan Lalic piros lapot kapott, mivel több társával együtt hevesen reklamált a játékvezetőnél, aki az utolsó másodpercekben nem engedte elvégezni az csíkszeredaiak szögletét.

Újabb minimális vereségével az FK visszacsúszott a kiesőzónába, de csak egy pontos távolságra van a bennmaradástól. A bajnokságban hétközi forduló következik, a csíkszeredai csapat szerdán 14 órától játszik, az éppen előtte álló, azonos pontszámmal rendelkező Resicabányai CSM-t fogadja.

Labdarúgó 2. Liga, 16. forduló:

Temesvári ASU Poli–FK Csíkszereda 1–0 (0–0).
Gólszerző: Ignea (50.).
ASU Poli: Murariu – Jurj, Scutaru, Mera, Cherecheş – Schieb (Vidrăsan, 39.), Ignea, Popescu (Trip, 90+2.), Dros, Ungureanu (Zabun, 34.) – Axente. Edző: Octavian Benga.
FK: Gyenge – Palmeş, Csürös, Lalic, Majzik – Eder, Kálmán (Hodgyai, 75.), Erdei, Pintér, Magyari (Jebari, 63.) – Becze (Barta, 75.). Edző: Valentin Suciu.
Vezette: Marius Omuţ (Szatmárnémeti).

{Z1}

{S1}