Holtan találtak rá a juhpásztorra, valószínűleg egy medve ölte meg

Szász Cs. Emese 2019. november 09., 14:11

Egy 63 éves pásztort találtak holtan a Maros megyei Oláhkocsárdhoz tartozó erdő szélén szombat délelőtt. Az egy nappal korábban eltűnt áldozatot az első vizsgálatok szerint egy medve ölhette meg.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Szombat délelőtt egy kollégája fedezte fel a 63 éves áldozat holttestét egy erdőszéli esztenán Oláhkocsárd és Gyulas települések között, Dicsőszentmártontól mintegy tíz kilométerre.

A tetem nyomai egy lehetséges vadállat támadásról árulkodnak

– értesített közleményében a megyei rendőr-főkapitányság. A helyszínre kiszálltak a dicsőszentmártoni rendőrség munkatársai, azonosították az áldozatot, aki állítólag péntek este tűnt el.

{A}

Az áldozat halálát vélhetően medve okozta, legalábbis erről árulkodtak a sérülései, de a holttestet Marosvásárhelyre szállították, hamarosan fel fogják boncolni, hogy pontosan megállapíthassák a halál körülményeit. A rendőrség vizsgálatot indított az eset körülményeinek tisztázására, ugyanakkor értesítette az illetékes erdőőrséget és vadásztársaságot is.

Mint beszámoltunk róla, mintegy hónappal ezelőtt kétbocsos anyamedve ölt meg egy Küküllőben horgászó férfit a Kóródszentmártonhoz tartozó Vámosudvarhelyen.

{K1}