Gyulafehérváron kapaszkodna az SZFC

Zátyi Tibor 2019. november 08., 09:50

A kiesés elkerüléséért folytatott harcban érdekelt csapattal találkozik a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga 12. fordulójában, pénteken 14 órától a Gyulafehérvári Unirea vendége lesz a 18 000 férőhelyes Cetate Stadionban.

Fotó: Veres Nándor

A szebb napokat is megélt, 1924-ben alapított gyulafehérvári csapat hazai pályán nagyon erősnek számít, eddig szerzett 12 pontjából 11-et otthon gyűjtött be.

Öt mérkőzésén csupán két gólt kapott, Besztercét, Váradszentmártont és Alsógáldot legyőzte, míg Tordával és Kudzsirral döntetlent játszott.

Idegenben viszont nem vitézkedik, csak Lénárdfalván szerzett pontot, a többi öt találkozóján alulmaradt, jelenleg a 12. helyet foglalja el a táblázaton.

{A}

Az SZFC teljesítménye a jó idénykezdet után visszaesett, legutóbbi négy kiszállásán pontot és gólt sem szerzett, emiatt jelentős hátrányba került a bennmaradásért folytatott harcban, Gyulafehérvár előnye öt pont.

„Remélem, a játékosok rájöttek, hogy a helyzet kezd vészessé válni. Egy ilyen keretnek nem szabadna csak hét pontja legyen. A játékosoké a feladat, hogy javítsanak rajta, mivel ők vannak a pályán, nem az edző. Gyulafehérváron vannak páran, akik a másodosztályban is játszottak, hazai pályán nagyon jók, a támadósoruk pedig jó képességű játékosokból áll. Nagyon negatív hangulatú csapatot vettem át, nem értem, hogy ez miért volt, hiszen a csapat mindent megkap a vezetőségtől.

A hangulat javításán dolgoztunk egész héten, és remélem, hogy jó eredménnyel jövünk haza Gyulafehérvárról. Négy forduló van még idén, olyan csapatokkal játszunk, amelyek a közelünkben vannak a táblázaton, megpróbáljuk a lehető legtöbb pontot megszerezni

 – mondta Mészáros Alpár, az SZFC edzője.

{Z1}

{S1}