Gól nélkül maradt a Ferencváros, de még semmi nincs veszve

Horváth Bálint Ottó 2019. november 08., 00:06

Nem sikerült az újabb bravúr a Ferencváros labdarúgócsapatának, csütörtökön este hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a CSZKA Moszkvával az Európa Liga H csoportjának 4. fordulójában.

Kevés igazi helyzet alakult ki a kapuk előtt az első félidőben, amelyben egyik csapat sem erőltette különösképpen a támadásait. Szünet után viszont mindkét fél megszerezhette volna a vezetést, előbb a hazaiaknál Blazic ziccerét védte Akinfejev, majd Sigurdsson lőtt a magyar kapu fölé. Ezután még újabb lehetőségek voltak, de egyik csapat sem tudot élni ezekkel, így maradt a gól nélküli döntetlen.

A Ferencváros ezzel versenyben maradt a továbbjutásért, hiszen mindössze egy pontra van a második helytől. A következő, november 28-i fordulóban a csoportelső Espanyolt fogadja, amely a másik mérkőzésen kettős emberelőnyben játszva 6–0-ra kiütötte a Ludogorecet.

Labdarúgó Európa Liga, H csoport, 4. forduló:

Ferencváros–CSZKA Moszkva 0–0.
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic – Ihnatenko, Haratin, Skvarka (Varga, 84.), Zubkov – Nguen (Frimpong, 90.), Boli (Isael, 82.). Edző: Szerhij Rebrov.
CSZKA: Akinfejev – Karpov, Gyivejev, Magnusson (Nababkin, 81.) – Fernandes, Vlasic, Ahmetov (Bistrovic, 58.), Obljakov, Bijol (Kuchaev, 63.) – Csalov, Sigurdsson. Edző: Viktar Hancsarenka.
Vezette: Alekszandar Sztavrev (északmacedón).

A másik mérkőzésen:
Espanyol–Ludogorec 6–0 (3–0).

{S1}