Hazai pályán is legyőzte a Rennes-t, egy pontra a továbbjutástól a CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. november 07., 22:04

Akárcsak idegenben, hazai pályán is 1–0-ra legyőzte a Rennes-t a Kolozsvári CFR, ezzel nagyon közel került a továbbjutáshoz a labdarúgó Európa Liga E csoportjában.

A csütörtök esti mérkőzés elejétől veszélyesebbek voltak a mezőnyfölényben játszó franciák, több nagy helyzetük is volt főleg Hunou és Niang lövéseinél, Arlauskisnak nagyokat kellett mentenie. A CFR csak időnként jutott el az ellenfél kapujáig, de a szünetig egyetlen komoly lehetőséget sem tudott kialakítani.

A második félidő elején azonban Culio távoli lövése először okozott gondot a vendégek kapusának. A másik oldalon a vendégek ismét előnyhöz juthattak volna, de

Arlauskis újabb bravúrokat mutatott be.

A hajrában a CFR volt veszélyesebb, és Rondon szöglet utáni fejesével győztes gólt szerzett a kolozsváriaknak. A venezuelai támadót azonban nem sokkal később egy durvább szabálytalanság miatt kiállították. Az utolsó percekben beszorult a CFR, a franciák pedig betaláltak, de a gólt kezezés miatt érvénytelenítették, a végéig pedig a hazaiak megőrizték győzelmüket.

Az utolsó két mérkőzésen a CFR-nek elegendő egyetlen pont a továbbjutáshoz.

Legközelebb a Lazio otthonába látogat, majd az utolsó fordulóban a már továbbjutott Celticet fogadja.

Labdarúgó Európa Liga, E csoport, 4. forduló:

Kolozsvári CFR–Rennes 1–0 (0–0).
Gólszerző: Rondon (87.).
CFR: Arlauskis – Peteleu (Hoban, 74.), Burcă, Boli, Camora – Djokovic, Bordeianu, Culio, Deac (Păun, 89.) – Traore (Rondon, 71.), Omrani. Edző: Dan Petrescu.
Rennes: Salin – Da Silva, Gnagnon, Traore, Maouassa – Del Castillo (Siebatcheu, 66.), Bourigeaud (Guitane, 84.), Grenier, Raphinha – Hunou (Gboho, 66.), Niang. Edző: Julien Stephan.
Vezette: Tiago Martins (portugál).

A másik mérkőzésen:
Lazio–Celtic 1–2 (1–1).
Gólszerzők: Immobile (7.), illetve Forrest (38.), Ntcham (90+5.).

{S1}