Területet vásárolnának, parkot hoznának létre a csíkszeredai Tudor lakótelepen

Barabás Hajnal 2019. november 07., 15:29

A csíkszeredai önkormányzat a Tudor lakótelepen vásárolna legalább egy hektáros összefüggő belterületet szabadidőpark létesítése céljából. A kiszabott határidőre két területtulajdonos nyújtott be ajánlatot, ezek elbírálása most van folyamatban.

A Tudor lakóövezet madártávlatból. Ezen a környéken létesítene szabadidőparkot a csíkszeredai városháza Fotó: Farkas Tamás

A csíkszeredai városháza felhívással fordult a területtulajdonosokhoz, hogy amennyiben a feltéteknek megfelelő Tudor lakótelepi területüket eladnák, akkor ajánlataikat november 5-ig nyújtsák be a városházára. A felhívás értelmében

elvárás volt, hogy az adott terület beletelek legyen: használata szerint udvar, szántó vagy kaszáló, nagyságát tekintve legalább egy hektár méretű, ugyanakkor legyen megközelíthető a közútról.

Feltétel volt az is, hogy lehetőleg a Nárcisz sétány, a Fenyő utca, a Suta sétány, illetve a Pacsirta sétány közelében helyezkedjen el. Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere érdeklődésünkre elmondta,

az adott területen egyfajta szabadidőparkot, azaz zöldövezetet, sportpályákat, játszóteret, valamint parkolókat létesítenének.

{A}

A területvásárlási szándékot a 286-os számú idei határozatával döntötte el a helyi önkormányzati képviselő-testület. Salamon Ildikótól, a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási osztályának vezetőjétől megtudtuk:

a kiszabott határidőig két ajánlatot nyújtottak be a városházára,

ezeket egy kinevezett, önkormányzati képviselőkből álló bizottság bírálja majd el, és ők folytatják majd le az tárgyalásokat vásárlás esetén.

A beruházás hiánypótló lenne, figyelembe véve, hogy a Tudor lakótelep nem rendelkezik parkkal.