Nagyot harcolt, közel volt a pontszerzéshez az FK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2019. november 06., 20:46

Szerdán késő délután hazai környezetben lépett pályára az FK Székelyudvarhely, a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának hetedik játéknapján a Dévai Autobergamót látta vendégül a városi sportcsarnokban.

Fotó: Pál Árpád

Iramos, rengeteg helyzetet, sok találatot hozott a két fiatal együttes csatája a futsal élvonalban. Az székelyudvarhelyiek végig futottak az eredmény után.

{A}

A hazaiak Tifán révén hagyták ki az első két nagy gólszerzési lehetőséget, az edző-játékos Mánya lökete épp, hogy mellé zúgott. Válaszképp a vendégeknek nem kellett ennyi szituáció, Sasse bombázta a bal felsőbe az 5. percben (0–1).

A hazaiak segítettek, hogy kettő legyen közte, Tifán ért belé egy átadásba, a kimozduló kapus mellett a hálóba pattant a játékszer. Az öngóllal a 8. percben már 0–2 állt az eredményjelzőn.

Fotó: Pál Árpád

Ezután Mánya ment végig a védősoron, tálalt Bíró elé, egy dévai játékos az utolsó pillanatban menteni tudott. Ezt még egy nagy lehetőség követte, Mánya-Szécsi összjáték után utóbbi gurított mellé.

Mindkét fiatal csapat alaposan odatette magát, sokat mozogtak, a ritmusra nem lehetett panasz. Amíg az FK az építkezéssel, a lehetőségek kihasználatlanul hagyásával volt elfoglalva, addig az ellenlábas a találatokat szerezte, a 17. minutumra háromra duzzadt az előnye.

Az öltözőkbe úgy mehettek vissza a felek, hogy 3–0-ra az Autobergamo vezetett, a játék képe alapján azonban nem volt ekkora a különbség a két gárda között.

Fotó: Pál Árpád

A második játékrész elején még egy lapáttal rátett a házigazda, a 22. percben végre megszületett a gól is: Szécsi mesterien szöktette Bírót, aki a kapus lába mellett elgurította (1–3). Pillanatok alatt akár egyre olvadhatott volna a hátrány, Tifán az üres kapuba nem tudta belőni. Igaz, túloldalt is kimaradt egy ziccer.

Élvezetes, iramos maradt a párharc, Gálfi és Kedei játszott a mintegy háromszáz szurkoló idegeivel, amikor a hálóőrrel szemben nem értékesítette a lehetőséget.

Egyéni villanás kellett a második udvarhelyi gólhoz: Bálint szúrta rá az oldalvonal környékéről, hét méterről, mindenki átadásra számított, a kapus pedig takarva volt: 2–3 a 31. percben – megérdemelten, hiszen az FK nagyon sokat dolgozott mezőnyben.

Fotó: Pál Árpád

Az FK kapusának, Sebestyénnek két védése kellett, hogy maradjon a szoros állás. A 35. percben azonban már ő sem tehetett semmit, egy ellentámadásnál átemelték a válla felett: 2–4, kockáztatnia kellett az udvarhelyieknek, mezőnyjátékosra cserélték a hálóőrt.

A húzás nem jött be, nagyon gyorsan visszaállt a háromgólos hátrány, eladott passzt gurítottak be az üresen maradt kapuba. Szécsi és Tifán találatai már csak gyógyír volt a sebre, Déva 5–4-re nyert Udvarhelyen.

Fotó: Pál Árpád

Nagyon akarta, sokat tett a sikerért az FK Székelyudvarhely, közel volt, hogy legalább egy pontot elcsípjen. Kár, hogy nem jött össze, a rájátszás felsőházának eléréséért fontos lett volna.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 7 .forduló:
Futsal Klub Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo 4–5 (0–3)
Gólszerzők: Bíró Attila (22.), Bálint Andor (31.), Szécsi Barna (39.), Tifán Tamás (40.), illetve Andre Sasse (5., 37.), Tifán Tamás (öngól, 8.), Antonio Carlos (17., 35.). FK: Györfi – Tifán, Jakab, Bíró, Mánya. Játszott még: Sebestyén – Szécsi, Gálfi, Balázsi, Kedei, Bálint, Kerestély. Balázs.

{Z1}

{S1}