Nem volt esélye az Informaticának, továbbra is százszázalékos az Imperial Wet

Józsa Csongor 2019. november 06., 17:57

Szerdán délután Székelyudvarhelyen játszotta hazai mérkőzését a Csíkszeredai Imperial Wet. A címvédő magabiztos játékkal verte a Temesvári Informaticát a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának hetedik játéknapján.

Csak a végjátékban lett szorosabb az eredmény Fotó: Balázs Attila

A mérkőzés első percei nyílt csatát hoztak, hol az egyik kapunál, hol a másiknál alakultak ki lehetőségek, egy-egy kapufát jegyezhettünk fel. A Cosmin Gherman által irányított gárda gyorsan átvette a kezdeményezést, irányította a játékot. A bánságiak pontosan zárták a kapu előtti területet, így igazi gólszerzési lehetőséget nem tudott kialakítani a címvédő.

{A}

A 10. percben Küsmödire nem figyeltek, nyolcról fölé lőtte. A következő támadást Rakics már nem hibázta el, közelről pöccintette be Valadares átadását (1–0). Küsmödi növelhette volna az előnyt, túloldalt pedig Risztics ziccerét zárta Lopez.

A szünetig megszületett a második Imperial Wet-találat: újból kipasszolták a védelmet, Rakics ezúttal is magabiztosan elgurította a kapus mellett (2–0).

Fotó: Balázs Attila

A második játékrészben is az aranyérmes akarata érvényesült, a 25. percben Iszlai spiccelte hétről a bal felsőbe, két percre rá pedig Robert Matei is feliratkozott a gólszerzők közé (4–0). A végjátékban kigyűlt a csíkszeredaiak csapathibája, az Informatica viszont nem pontrúgásból, hanem akcióból szerezte meg a szépítő találatot, majd a végső dudaszó előtt alakult ki a 4–2-es végeredmény.

Osztálynyi különbség volt a két csapat között, ez pedig az eredményjelzőn is meglátszódott, csupán a legvégén „kozmetikázott” a vendégcsapat az eredményen. Nem volt kérdés, hogy ki viszi haza a három pontot.

Fotó: Balázs Attila

A Csíkszeredai Imperial Wet megtartotta százszázalékos mutatóját: az eddigi hat meccsét megnyerte. A soron következő összecsapását is az udvarhelyi sportcsarnokba játssza – a megyeszékhelyi sportlétesítményt felújítják –, szombaton 16 órától a Dunărea Călărași lesz az ellenfele.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 7. forduló:
Csíkszeredai Imperial Wet–Temesvári Informatica 4–2 (2–0). 
Gólszerzők: Stefan Rakics (11., 18.), Iszlai Richárd (24.), Robert Matei (27.), illetve Antonio Mimosa (38.), Stojan Milovac (40.).
Imperial Wet: Lopez – Küsmödi, Rakics, Valadares, Covaci. Játszott még: R. Marei, Cr. Matei, Pânzaru, Hadnagy, Iszlai, Tankó.

{Z1}

{S1}