Közelebb kerülne a továbbjutáshoz a Kolozsvári CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. november 06., 17:25

Második hazai mérkőzésére készül az Európa Liga E csoportjában a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata, csütörtökön 19.55-től a francia Rennes-t látja vendégül.

Dan Petrescu szerint nagy önbizalommal rendelkező ellenféllel játszanak Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

„Amennyiben nyerünk, továbbra is a harmadik számú esélyünk lesz a csoportból való továbbjutásra” – nyilatkozta Dan Petrescu a találkozót felvezető szerda délutáni sajtótájékoztatón. A CFR vezetőedzője kiemelte,

költségvetés szempontjából a csoportban mind a három ellenfelükkel szemben nagy hátrányban vannak, így az esetleges továbbjutásuk óriási teljesítmény lenne.

Dan Petrescu szerint a Rennes játékosai nagy önbizalommal érkeztek Kolozsvárra, hiszen a CFR elleni vereség után hosszú idő elteltével ismét nyertek a bajnokságban, másfél héttel ezelőtt a hosszabbításban lőtt góllal 3–2-re győzték le a Toulouse-t.

{K1}

A franciák a hétvégén nem játszottak bajnoki meccset, mivel a Nimes elleni kiszállásukat törölték a heves eső miatt, amely teljesen feláztatta a pályát. A kolozsváriak edzője szerint ez nem feltétlenül jelent hátrányt, hiszen

az ellenfél labdarúgói remek erőnléti állapotban vannak.

A sajtótájékoztatón részt vevő Billel Omrani elmondta, mivel a Rennes számára elengedhetetlen a győzelem, csapatának minden téren nagyon kell figyelnie, és mindent elkövetnie a három pontért. A CFR támadója szeretne hazai pályán is nyerni, hogy bebizonyítsa honfitársainak, színvonalas a román bajnokság.

{Z1}

{S1}