Világkupán bizonyíthat a román csapattal az Európa-bajnok Szőcs Bernadette

Horváth Bálint Ottó 2019. november 06., 11:25

A jövő évi nyári olimpia helyszínén, Tokióban rendezik az asztaliteniszezők idei világkupáját, amelyen az Európa-bajnoki címvédő román női válogatott is részt vesz.

Újabb világeseményen juthat a legjobbak közé a csapatversenyben a marosvásárhelyi sportoló. Archív Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A román csapat keretét Szőcs Bernadette, Elizabeta Samara, Daniela Dodean és Adina Diaconu alkotják. Az együttes a C csoportba kapott besorolást, ellenfelei szerdán Tajvan, csütörtökön Vanuatu lesznek. A hármasból az első két helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

{A}

Említésre méltó, hogy Románia azon kevés európai országok közé tartozik, amely képviselteti magát a tizenkét csapatos világkupán, hiszen mellette Európából még Ukrajna és Ausztria küldöttsége szerepel a japán fővárosban.

Mint ismert, a román válogatott Szőcs Bernadettével (aki jelenleg a Bukaresti CSA Steaua leigazolt sportolója) a soraiban idén szeptemberben tökéletes meneteléssel megnyerte a franciaországi Nantes-ban rendezett női csapat Európa-bajnokságot.

{K1}