Egygólos csíki vereség a Petrolul otthonában

Dobos László 2019. november 05., 20:21

Nem játszott rosszul, de egy szerencsétlen góllal 1–0-ás vereséget szenvedett az FK Csíkszereda a Petrolul Ploiești otthonában a román labdarúgó 2. Ligában. A csíkiak Csonka kiállítása miatt tízen fejezték be a kedd esti mérkőzést.

Továbbra sem fekszik az idegenbeli pálya az FK-nak, ez volt a hatodik veresége a csíki csapatnak Fotó: Pinti Attila

Eredetileg szeptember 3-án kellett volna lejátszani a mérkőzést, de a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elhalasztotta, mert szeptember 8-án ugyanazon a pályán rendezték a Románia–Málta Európa-bajnoki selejtezőt, ezért kímélték az Ilie Oană stadion gyepszőnyegét.

Az első támadásokat a házigazda Petrolul vezette, de az első kapura lövést a vendég FK Csíkszereda neve mellé jegyzetük,

a 8. percben Kálmán mintegy 30 méterről elvégzett szabadrúgását nehezen védte Avram, a hazai kapus.

Felváltva következtek a gólhelyzetek, a 9. percben Cioinac a hazaiaktól fejelt kapu mellé, a 13. percben Pintér lövését védte a Petrolul kapusa, a 14. percben pedig Gyenge, a csíki kapus hárította Hamza lövését.

A folytatásban többet birtokolta a labdát a Petrolul, de csak egyszer tudta veszélyeztetni a csíki kaput, a 41. percben Bărboianu lövését magabiztosan védte Gyenge. A 44. percben jobb oldali szabadrúgást végezhetett el a Petrolul, a csíki védelem azonban helyén volt, a hazaiak 11-est kértek kezezés címén, de a játékvezető továbbot intett.

Szünet után az első gólhelyzet a hazai előtt adódott, az 51. percben Younes tálalt jó labdát Marinescu elé, aki messze kapu fölé lőtte.

Az 52. percben Hodgyai ugrott ki a védők közül, betört a 16-os területére, csak egyedül maradt a kapussal, de Avram lábbal mentett.

Az 59. percben a Petrolul előtt adódott jó helyzet, de Munteanu mellé lőtte, majd távoli szabadrúgáshoz jutott a vendég székelyföldi gárda, Eder fejesét azonban védte Avram.

{A}

A 75. percben a Petrolul a csíki kapuba lőtte a labdát, de a találatot les miatt érvénytelenítették. Nem sokkal később, a 82. percben érvényes gólt szerzett a Petrolul, Bărboianu jobb oldali centerezését fejelte Marinescu kapura, a vendégek pechére a labda Csonka lábán irányt változtatva a csíki kapuban kötött ki (1–0). A hátramaradt percekben az FK támadott, a Petrolul pedig tördelte a játékot, húzta az időt.

A hazaiak a 88. percben Blănaru révén ellentámadásba lendültek, a Petrolul csatárát tiszta gólhelyzetben, a 16-os vonala előtt Csonka szabálytalanul szerelte, ezért piros lapot kapott, kiállították. A megítélt szabadrúgásból a Petrolul a sorfalba lőtte a labdát.

Az FK legközelebb szombaton 14 órától játszik, a Temesvári Poli vendége lesz.

Román labdarúgó 2. Liga, 5. forduló:
Petrolul Ploiești–FK Csíkszereda 1–0 (0–0).
Gólszerző: Marinescu (82. perc).
Sárga lapok: Arnăutu, Marinescu, Blănaru, Gavrilă és Țicu, illetve Pintér és Majzik.
Kiállítva: Csonka (88. perc).
Játékvezetők: Cătălin Buşi, Alexandru Mihăilă (mindketten Râmnicu Vâlcea), Marian Truţă (Băbeni, Vâlcea).
Megfigyelők: Petre Radu és Andrei Simion (mindketten Bukarest).
Petrolul: Raul Avram – Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru, Antoniu Manolache, Valentin Ţicu, Ionuț Cioinac, Alexandru Munteanu (Cătălin Ştefănescu, a 61. perctől) Laurențiu Marinescu, Bogdan Gavrilă (Mario Bratu, 79.), Younes Hamza, Sergiu Arnăutu (Ştefan Blănaru, 57.). Vezetőedző: Flavius Stoican.
FK Csikszereda: Gyenge Szilárd – Raul Palmeş, Csonka Bonifác, Slobodan Lalic, Majzik Adrián, Eder Gonzalez , Kálmán Szilárd (Takács Martin, 64.), Erdei Carlo, Bara Levente, Pintér Norbert (Veres Szilárd, 80.), Romaric Logon (Hodgyai László, 46.). Vezetőedző: Valentin Suciu.

Szintén kedden pótolták a 11. fordulóból elhalasztott meccsek egyikét. Az eredmény: Gloria Buzău–Temesvári Poli 0–1.

{S1}