Kihirdették a Tallinnba utazó hokikeretet

Dobos László 2019. november 05., 14:45

Nemzetközi felkészülési tornán szerepel november 7–10. között a romániai felnőtt jégkorong-válogatott. Góga Attiláék péntektől vasárnapig Tallinnban lépnek majd jégre. A 22 tagú keretből húszan erdélyi csapatokban játszanak.

A romániai válogatottnak a tavalyi vébéről már ismerős a tallinni jégcsarnok Fotó: Eesti Hoki

Az Észtországban zajló Baltic Challenge Cup elnevezésű torna hatcsapatos lesz, két háromfős csoportban kezdenek a csapatok, majd a negyedik játéknapon a helyosztókra kerül sor. Az A csoportba Ukrajna, Litvánia és a házigazda Észtország, a B jelű hármasba pedig Lettország B csapata, Románia és Kazahsztán U20-as válogatottja kapott besorolást.

{A}

A romániai válogatott pénteken a kazahok, szombaton pedig a lettek ellen lép jégre, vasárnap pedig a helyosztón lesz érdekelt. A behívott játékosok zöme erdélyi csapatokban játszik, a Csíkszeredai Sportklub nyolc, a Brassói Corona és a Gyergyói HK hat-hat, míg a Galaci CSM két honosított játékost ad a válogatottnak.

A romániai válogatott összetétele

Kapusok: Patrik Polc (Brassói Corona), Adorján Örs (Csíkszeredai Sportklub)
Hátvédek: Farkas Tamás, Salló Alpár, Gecse Hugó, Györfy Tihamér (mind Csíkszeredai Sportklub), Góga Attila, Kozma Zsolt, Ferencz-Csibi Róbert (mind Gyergyói HK), Gajdó Tamás (Brassói Corona).
Csatárok: Rokaly Szilárd, Eduard Cășăneanu, Fodor Csanád (mindhárman Csíkszeredai Sportklub), Péter Balázs, Roberto Gliga, Molnár Zsombor, Gajdó Balázs (mind Brassói Corona), Mircea Constantin, Péter Zsolt, Csergő Hunor (mindhárman Gyergyói HK), Vitalij Kiricsenko, Anton Butocsnov (mindketten Galaci CSM).
Vezetőedző: Julius Penzes.

Románia felnőtt jégkorong válogatottja az áprilisi divízió 1/A jelű világbajnokságra készül, ahol a házigazda Szlovénia mellett Magyarország, Dél-Korea, Ausztria, Franciaország és az újonc Románia szerepel. A vébét Ljubljanában rendezik 2020. április 27. és május 3. között.