Mészáros Alpár visszatér az SZFC kispadjára

Zátyi Tibor 2019. november 05., 12:19

Gödörbe került a labdarúgó 3. Ligában a Székelyudvarhelyi FC. A csapat vezetősége visszahívta szabadságáról Mészáros Alpárt, aki az őszi idényben hátramaradt meccseken irányítja a csapatot.

Augusztus végén távozott, most pedig visszajött Székelyudvarhelyre a szakember. Archív Fotó: Barabás Ákos

Legutóbbi öt mérkőzésén vereséget szenvedett az SZFC, lecsúszott a táblázat 14. helyére, jelenleg hat pont a lemaradása a biztos bennmaradást jelentő 11. pozíciótól. László Zsolt csapatmenedzsertől megtudtuk, hogy az ősz kezdetén Mészáros Alpár meghatározatlan időre abbahagyta az edzősködést, ám szerződését nem bontották fel. „Berkeczi Attila elnökkel közösen meggyőztük, hogy jöjjön vissza. Ő jól ismeri a játékosokat.

Biztos vagyok benne, hogy Mészáros zsebében megvan a recept arra, hogyan lábaljunk ki ebből a nehéz helyzetből. Az idénre maradt négy fordulót vállalta”

– mondta László Zsolt.

Az eddigi vezetőedző, Demény Norbert szeptember elején vette át a csapatot Mészárostól, irányításával az azóta lejátszott kilenc fordulóban öt pontot szerzett a csapat.

{A}

Telefonon értük utol Mészáros Alpárt. „Jól érzem magam, eddig szabadságon voltam. Ha valami nem működik, akkor azon módosítani kell, nemcsak a fociban, hanem az élet minden más területén is. Most kell változtatni, hogy az őszi idény utolsó fordulóiban pontokat szerezzen a csapat, a téli szünetben pedig majd eldől, hogy mit kíván a vezetőség jövőre.

A csapatban van erő. Ha nem hinném azt, hogy ebből többet ki lehet hozni, akkor nem jöttem volna vissza erre a négy meccsre”

– folytatta bizakodva Mészáros Alpár.

Fotó: Barabás Ákos

Első lépésként meg kell keresni a gondok forrását, feltérképezni, hogy hol a baj – vázolta a következő napok feladatát Mészáros. „Fájó, hogy csak hét pontja van a csapatnak. Amikor elmentem, akkor biztos voltam benne, hogy télre legalább 20 ponttal a középmezőnyben lesz az SZFC. Azóta viszont sok minden változott. Az idénre maradt négy meccsből legalább hét pontot kell szerezni, de nem elképzelhetetlen, hogy akár többet is. Az egyik legjobb keretünk van a harmadosztályban. A csapatnak eddig is nagyon sok helyzete volt, a fiúk jól játszottak, csak a gólok és és pontok nem jöttek” – tette hozzá.

Mészáros szerint nagyon összetett a probléma, ami miatt az utolsó helyekre került az SZFC. „Az egy dolog, hogy nem tudsz gólt rúgni, de akkor ne is kapjál. Most meccsenként legalább kettőt kapott a csapat. Továbbá sérülések, eltiltások nehezítették a felkészülést. Senki sem gondolta volna, hogy Viorica már az első fordulóban megsérül. Egy jó középcsatár aranyat ér, az előző szezonban Logon megmutatta nekünk, hogy egy ilyen kaliberű játékossal meccseket lehet nyerni” – mutatott rá.

Fotó: Barabás Ákos

A kolozsvári szakember kiemelte, elsősorban mentalitásváltásra van szükség a játékosoknál. „Az országban nagyon kevés olyan harmadosztályos klub van, mint Székelyudvarhelyen. A csapatvezetőség minden szavát betartja, minden úgy van, ahogy megígérték. Az elmúlt időszakban több helyről is megkerestek, de nem vállaltam azokat a feladatokat. Kötelességemnek tartottam, hogy erre a négy meccsre visszajöjjek. Remélem, hogy tudok változtatni. De

nem vagyok én garancia arra, hogy visszajövök, és egyből kinyílik a gólzsák.

Az előző szezonban a visszavágók során 15 meccsen 28 pontot csináltunk. A mostaniban van még 19 meccs hátra, ha a fiúk felébrednek és elhiszik, hogy nem késő változtatni, még nagyot tudunk előreugrani a táblázaton.”

Az SZFC legközelebb pénteken 14 órakor a Gyulafehérvári Unirea vendége lesz.