Lakásbetörésre specializálódtak, több helyről loptak, de Hargita megyében elkapták őket

Simon Virág 2019. november 05., 13:22

Két férfit vett őrizetbe, majd helyezett előzetes letartóztatásba a rendőrség október végén. Azzal gyanúsítják őket, hogy Maros, Hargita, Beszterce, Bákó, Máramaros és Szeben megyei lakásokba törtek be, különböző javakat tulajdonítva el.

Fotó: Maros Megyei Rendőr-főkapitányság

A két Maros megyei férfit október végén először 24 órás őrizetbe vették, majd 30 napos előzetes letartoztatásba helyezték őket. Mint a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől, Emanulea Ruginătól megtudtuk, a szászrégeni és marosvásárhelyi rendőrök nyomoztak a két férfi után, akiket azzal gyanúsítottak, hogy több megyében is lakásokba törtek be, majd különböző értéktárgyakkal, pénzösszegekkel távoztak.

A 30 és 45 éves marosvásárhelyi férfi legalább hét lakásbetöréses esettel gyanúsítható,

ezeket Maros és Máramaros megyében követték el. A két gyanúsítottat Hargita megyében fogták el, miközben Bákó megyéből hazafelé tartottak egy személygépkocsival. A járműben több hamis kulcsot, továbbá ajtók felfeszítésére használható eszközt, valamint pénzt és ékszereket találtak.

Fotó: Maros Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a két férfi lakásán házkutatást tartottak: több értéktárgyat és nagyobb mennyiségű pénzt is találtak, amelyekről azt feltételezik, hogy a különböző megyékben elkövetett bűncselekményekből származnak.

Emellett találtak egy engedély nélkül tartott fegyvert is.

Fotó: Maros Megyei Rendőr-főkapitányság

A sajtószóvivő hozzátette, a vizsgálatok során kiderült, hogy a két férfi Hargita, Bákó, Szeben és Beszterce megyei lakásbetörésekért, lopásokért is felelős lehet. A gyanúsítottak ellen betörés, lopás és törvénytelen fegyverbirtoklás miatt folytatják a vizsgálatokat.

{A}