Árus szerint amiről önként lemondunk, azt utólag még visszakérni sincs jogunk

Gergely Imre 2019. november 04., 19:32

Nem ért egyet azokkal a polgármesterekkel, akik úgy gondolják, értelmetlen felvenni a harcot Dan Tanasăval, mert ő úgyis mindig nyer – jelentette ki Árus Zsolt. A jogvédelemmel foglalkozó Székely Figyelő alapítvány illetékese szerint egy ilyen lépésnek igen negatívak lennének a következményei.

Árus Zsolt Fotó: Gergely Imre

Lapunk múlt heti cikke kapcsán tartotta fontosnak a gyergyószéki jogvédő, hogy

erőt adjon és irányt mutasson a székelyföldi polgármestereknek.

Mint megírtuk, már bírósági eljárás nélkül is leveszik a Községháza feliratokat a polgármesterek, miután a Dan Tanasă vezette Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) felszólítja erre őket.

{K2}

Értelmetlennek tartják a pereket, így került le a felirat például Csíkszentmihályon, és várhatóan ez történik Csíkszentkirályon is.

Vannak kivételek

Erre az anyagunkra reagálva Árus emlékeztetett, a magyar feliratokkal, székely zászlókkal hadakozó Tanasă az esetek döntő többségében valóban megnyeri az általa indított pereket, de voltak kivételek is, amikor veszített.

{K1}

Már ezért sem szabadna csak úgy első felszólításra engedni Tanasănak – szögezte le. Ugyanakkor több érvet is megfogalmazott Árus hétfői, gyergyószentmiklósi sajtótájékoztatóján.

„Ha valamit erőszakkal elvesznek tőlünk, azt később még visszaszerezhetjük, ellenben

amiről önként lemondunk, azt utólag még visszakérni sincs jogunk.

Egy ilyen per kilátásai nyilvánvalóan nem jók, ellenben úgy gondoljuk, hogy ilyen körülmények között is meg kell tenni mindent, ami megtehető azért, hogy az igazunkat megvédjük” – jelentette ki.

{A}