Gyergyói hokis az ifjúsági olimpián

Gergely Imre 2019. november 03., 19:07

Antal Csongor, a Gyergyószentmiklósi ISK U16-os csapatának játékosa képviseli Romániát a 2020-as Lausanne-i Ifjúsági Olimpiai Játékokon.

Antal Csongor kiérdemelte az olimpiai kvótát Fotó: Antal Csongor

Csongor érte el a legjobb eredményt a szeptemberben, Brassóban lezajlott Skill Challenge ügyességi versenyen, és a Nemzetközi Jégkorong Szövetség pénteken tette közzé a hivatalos eredményt, amely

megerősíti, hogy ő lehet ott a világjátékokon jövő év januárjában.

{A}

Az ifjúsági olimpián ezúttal két jégkorongos versenyszámot rendeznek. Egyrészt lesz női és férfi hatcsapatos torna, ahol a világ legjobb válogatottai indulnak. A másik versenyszám, a 3X3-as torna lesz, ahol a különböző országokból kijutott fiatalok sorsolás során összeállított vegyes csapatokat alkotva játszanak.

Itt szerepelhet majd Antal Csongor is. Romániát a női mezőnyben a galaci Emilia Munteau képviseli.

Magyarország küldöttsége jóval népesebb lesz, ők maximálisan kihasználták a kvótaszerzési lehetőségeket, így a 2004. január 1. és 2005. december 31. között született jégkorongozók viadalán 9 magyarországi fiatal lehet jelen.

A hét mezőnyjátékos a következő: Gengeliczky Dorottya (Győri ETO), Véghelyi Dóra (MAC Budapest), Márton Luca (UTE), Metzler Regina (Vasas), Ivády Milán (Óbuda Hockey Academy), Szalay Boldizsár (DVTK Jegesmedvék), és Weideman Márk (MAC Budapest). Ugyanakkor egy lány és egy fiú kapus, Szabó Fruzsina (MAC Budapest) és Hegedüs Levente (DVTK) is ott lehet az ifjúsági olimpián.