Sokáig eredménytelen volt, végül simán győzött a CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. november 02., 22:30

Hozta a kötelező győzelmet a bajnokságban a Kolozsvári CFR, szombaton este hazai pályán 3–0-ra nyert az Academica Clinceni ellen, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában.

A második félidő elején döntöttek a kolozsváriak. Archív Fotó: Kolozsvári CFR

A vendégek előtt adódott a mérkőzés első nagy lehetősége, akik már a második percben vezethettek volna, Chatziterzoglou közeli fejesét védte Arlauskis. Ezután lassan átvette az irányítást a CFR, Omrani és Deac helyzeténél is hárított a Clinceni kapusa, de a szünet előtt is közel volt a gólhoz, Cebotaru rosszul ért a labdához, fejese kétszer is a felső lécen pattant.

Aztán a második félidő elején gyorsan előnybe kerültek a hazaiak, Chatziterzoglou kezezése miatt megítélt büntetőből Culio volt eredményes.

Negyedórával később újabb két góllal bebiztosította a győzelmét Dan Petrescu csapata, a vendégjátékosok védelmi hiányosságait kihasználva előbb Traore, majd Deac találtak be.

A CFR megőrizte első helyét az 1. Liga ranglistáján, és készülhet a Rennes elleni, a továbbjutás szempontjából kiemelten fontos hazai Európa Liga-mérkőzésre, amelyet csütörtökön 19.55-ről rendeznek.

Labdarúgó 1. Liga, 15. forduló:

Kolozsvári CFR–Academica Clinceni 3–0 (0–0).
Gólszerzők: Culio (52., büntetőből), Traore (68.), Deac (71.).
CFR: Arlauskis – Susic, Vinicius, Boli, Camora – Itu (Traore, 32.), Bordeianu, Culio, Deac, Costache (Petrila, 84.) – Omrani (Djokovici, 73.). Edző: Dan Petrescu.
Academica: Santos – Matei, Chatziterzoglou, Nichita, Dobrescu – Șut (Merloi, 73.), Cebotaru, Ion, Buziuc (Dumitru, 83.), Achim (Nsiah, 62.) – Vojtus. Edző: Ilie Poenaru.
Vezette: Cătălin Busi (Râmnicu Vâlcea).

{Z1}

{S1}

{A}