Egy autó felborult, kettő összeütközött

Székelyhon 2019. november 02., 16:40

Nem múlt el a szombat balesetek nélkül Csíkszéken. Egy autó felborult Szépvíz és Borzsova között, ketten pedig összeütköztek Csíkszentkirály Csíkszentimre felőli kijáratánál.

A borzsovai baleset... Fotó: Pinti Attila

Csíkszentkirály Csíkszentimre felőli kijáratánál két autó ütközött, Szépvíz és Csíkborzsova között pedig egy jármű sodródott le az útról az egyik kanyarban, és felborult a mezőn – derül ki a Csíki Közlekedési Infó csoportban közzétett bejegyzésekből.

...és a csíkszentkirályi Fotó: Csíki Közlekedési Info/Facebook

Egy 26 éves tusnádfürdői sofőr Csíkszeredából Szépvíz felé haladva az egyik veszélyes balkanyarban elvesztette uralmát a járműve fölött, lesodródott az úttestről, és az út melletti sáncba borult – tájékoztat a baleset részleteiről a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság. A balesetben enyhén megsérült az autó 24 éves szépvízi utasa, valamint a sofőr is, aki nem fogyasztott alkoholt a baleset bekövetkezte előtt.
A másik balesetben egy csíkszeredai sofőr Csíkszentkirály irányából Csíkszentsimon felé haladva, azt állítva, hogy megkerült egy autót, amelyik nem adott neki elsőbbséget, áthajtott a menetirányával ellentétes sávra, ahol frontálisan ütközött egy 58 éves csíkszentkirályi személy által vezetett járművel. A balesetben megsérült egy 79 éves csíkszeredai nő, aki a szabályosan közlekedő autóban utazott. A baleset résztvevői közül senki nem fogyasztott alkoholt – tájékoztat a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

{A}