A fővárosba látogat a Sepsi OSK

Sánta Imre 2019. november 03., 08:35

A Román Kupában az Astra Giurgiu ellen aratott győzelme után Bukarestben játszik bajnoki meccset a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. A háromszékiek a labdarúgó 1. Liga 15. fordulójában vasárnap este 21 órakor az FCSB vendégeiként lépnek pályára.

A szezon elején gól nélküli döntetlent játszott a két csapat Sepsiszentgyörgyön Fotó: Barabás Ákos

A két csapat eddig hét alkalommal találkozott egymással, a piros-fehéreknek viszont csak egyszer sikerült legyőzniük a fővárosi együttest. A tavalyi idény alapszakaszában hazai környezetben aratott 4–2-es sikerük óta még egy gól nélküli döntetlenre futotta a háromszékiek erejéből, amelyet az idei szezon második játéknapján értek el szintén hazai pályán.

{A}

A Sepsi OSK tehát eddig még egyszer sem tudott pontot rabolni az FCSB otthonából.

Erre vasárnap este adódik újabb lehetőségük, amikor a Bogdan Vintilă által irányított fővárosiakkal ismét találkoznak.

László Csaba, a Sepsi OSK vezetőedzője szerint nem ők a mérkőzés esélyesei, ezért az egy pontnak is örülne, de nem tartja kizártnak, hogy csapata akár meglepetést is tud okozni Bukarestben. A szakember kiemelte, ha jó eredményt akarnak elérni, akkor gólokat kell szerezni, mert az FCSB egy gyengébb kezdés után kilábalt a hullámvölgyből, legutóbbi meccseiket simán megnyerték.

Fotó: Beliczay László

Tanítványaitól azt várja, hogy az eddigieknél kevesebb hibát kövessenek el, és csapatként tudjanak küzdeni.

„Tudatában vagyunk annak, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de az odavágón egy jó meccset játszottunk az FCSB ellen, és ezt szeretnénk most megismételni. Nem kedvez nekünk, hogy azok a változások, amelyek történtek náluk, jó irányba mozdították el a szekerük rúdját. Legutóbbi meccseiken sok gólt szereztek, nagyon jó formában vannak. Ennek ellenére úgy gondolom, képesek vagyunk pontot szerezni.

Az egy pontnak is örülnék, de ennél nagyobb meglepetést is tudunk okozni, mert már megmutattuk, hogy idegenben néha jobban tudunk játszani, mint hazai pályán. És ha sikerül egy vagy két gólt szereznünk, akár a győzelem is összejöhet

– nyilatkozta László Csaba.

Fotó: Barabás Ákos

Az ellenfelet illetően hasonló véleményt fogalmazott meg Nicolae Carnat is, aki szerint össze kell szedniük magukat, és

minden erejüket be kell vetniük az FCSB ellen, mert győzni akarnak, és ennek érdekében mindent meg fognak tenni.

A háromszékiek fiatal szélsője úgy vélekedett, nagy lesz a harc a felsőházi rájátszásba jutásért, hiszen több csapat is pontszámát tekintve versenyben van, köztük a Sepsi OSK is, ezért jó eséllyel pályázhatnak az első hat hely egyikére.

{Z1}

{S1}