Lehokizta a DAB-ot a GYHK

Gergely Imre 2019. november 01., 22:04

Esélyt sem adott pénteken este a Gyergyói Hoki Klub a Dunaújvárosi Acélbikáknak, mindhárom harmadot megnyerve szerezték meg a három pontot az Erste Ligában. A piros-fehérek a jelek szerint elindultak kifele a gödörből.

Remekül őrizte kapuját a gyergyói csapat Fotó: Vaduva István/GYHK

A hatodik helyen áll a Gyergyói Hoki Klub az Erste Ligában, és ennek elsősorban az az oka, hogy a felsőházat érő helyet elfoglaló csapatok ellen egyetlen pontot sem tudott gyűjteni péntek estig.

Akkor azonban véget ért ez a rossz sorozat, a GYHK 4–0-ra győzte le a Dunaújvárosi Acélbikákat.

{A}

Igazából már az első harmadban eldönthette volna a mérkőzést a gyergyószentmiklósi csapat, egyértelműen uralta a játékot Malcolm Cameron együttese, és míg Cooke-nak viszonylag könnyen fogható lövések érték a kapuját, Hughsonnak rendre nagyokat kellett védenie.

Fotó: Vaduva István/GYHK

Aztán a 8. percben egy szépen kijátszott emberelőnyös akcióból Bobcek megszerezte a vezetést a házigazdáknak. Az első szünetig több nagy helyzet ellenére nem változott az állás, de a második legelején egy Péter Zsolt tette bele a botját Bobcek lövésébe és már kettővel vezettek a gyergyóiak.

A csarnok addig sem volt csendes, de innentől olyan lett a hangulat, amilyent egyetlen vendégcsapat sem kívánna magának.

Továbbra is kézben tartotta a meccset a GYHK, az Acélbikáknak igazából helyzeteik sem voltak, de az eredmény legközelebb csak a harmadik harmadban, a 47. percben változott, amikor Valdix bolondította meg a dunaújvárosiak védelmét és kapusát is, és góljával eldöntötte a találkozót. Aztán az 53. percben Zagidullin is betalált, beállítva a 4–0-ás végeredményt.

Fotó: Vaduva István/GYHK

Az est legnagyobb meglepetését a Fehérvári Titánok okozták, nagyszerű második harmadbeli teljesítményüknek köszönhetően 5–0-ra verték a címvédő Ferencvárost. A DEAC szoros meccsen verte az Újpestet, míg a Brassói Corona az utolsó harmadban fektette két vállra a Hokiklub Budapest csapatát.

A gyergyóiaknak egy napjuk van a remekül megoldott nehéz feladat után, hogy felkészüljenek egy még nagyobb kihívásra.

Fotó: Vaduva István/GYHK

Vasárnap 18.30-tól Csíkszeredában lépnek pályára újabb hat pontot érő székely rangadón.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:
Gyergyói Hoki Klub-Dunaújvárosi Acélbikák 4–0 (1–0, 1–0, 2–0)
Gólszerzők: Igor Bobcek (8. perc) Péter Zsolt (22.), Andreas Valdix (48.), Albert Zagidullin (53.).
Kapura lövések: 38–27.
Kiállításpercek: 18–18 (ebből Bobceknek, illetve Somogyinak 10–10 perc fegyelmi).

Fotó: Vaduva István/GYHK

{G1}

{H1}